01.3 Flyerpassion Pagina 1 1

 

Vanuit de Rooms-Katholieke parochie in de Bommelerwaard wordt wel een heel unieke tocht georganiseerd: met een boot naar The Passion in Dordrecht! Danny Hakvoort, coördinator Familiepastoraat in de parochie, wil deze activiteit graag openstellen voor andere kerken. Misschien is het wat voor jou?

Boottocht en programma
Op Witte Donderdag 18 april brengt de Passionboot ons tijdens een unieke tocht over de Waal steeds dichterbij Jezus’ laatste uren in Dordrecht. Samen vertellen we het verhaal, vieren, ontmoeten en eten we op de boot richting Dordrecht. Om 16:30 zullen we verzamelen bij Slurink in Zaltbommel, vanwaar we vertrekken naar Dordrecht. Slurink ligt op 20 minuten loopafstand van het station en is in de buurt van een gratis parkeerplaats. 
In Dordrecht wandelen we naar de locatie van The Passion, waar we het verhaal van Jezus zien en horen. Na The Passion is het mogelijk om met de boot (aankomst uiterlijk 01:30) of met de bus (aankomst uiterlijk 23:30) terug te gaan naar Zaltbommel. 

Kosten*
Volwassenen (18+) Met de boot heen en terug: € 20,-
Volwassenen (18+) Met de boot heen en met de bus terug € 26,-
Minderjarigen (-18)** Met de boot heen en met de bus terug € 15 -
*Kosten zijn inclusief een simpele maaltijd
** Jongeren kunnen met toestemming van de organisatie voor 15 euro mee, kaarten alleen verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mogelijkheden voor tienergroepen
We zouden het leuk vinden zo veel mogelijk tiener- en jongerengroepen mee te nemen. We snappen dat de prijs voor hen hoog is. Daarom mogen tieners en jongeren onder de 18 mee voor een lagere prijs, namelijk € 15,- inclusief busreis. Bij meer dan 15 deelnemers per plaats, kan de bus op de terugweg stoppen in de plaatsen langs de route (Waalwijk, Drunen, Den Bosch, Zaltbommel).

opendoors

 

Abdul en Haider bidden voor goede uitslag
In Algerije zijn er de afgelopen maand veel protesten geweest. Burgers demonsteren tegen president Abdelaziz Bouteflika (82), die al bijna twintig jaar aan de macht is. Bouteflika heeft zich vervolgens teruggetrokken als presidentskandidaat, maar de protesten houden aan. Veel christenen maken zich zorgen om de protesten en de uitslag van de verkiezingen. 

opendoors

 

Pastor Elahi (62) vals beschuldigd van verkrachting
Valse beschuldigingen: een eenvoudig middel om iemand in kwaad daglicht te stellen. Vervolgde christenen krijgen er vaak mee te maken. Zo ook pastor Elahi (62) uit Bangladesh. De politie kwam tien dagen geleden om 02.00 uur ’s nachts naar zijn huis en arresteerde hem. De plaatselijke imam beschuldigt hem van een verkrachting die vijf jaar geleden plaatsvond. Op de dag van de verkrachting was pastor Elahi echter helemaal niet aanwezig in de stad.

opendoors

 

Ritonga (22) riskeert gevangenisstraf
Gevangen worden gezet om een reactie op Instagram. Mogelijk overkomt het de christelijke student Ritonga (22) uit Indonesië. Islamitische leeftijdsgenoten filmden de verbranding van een islamitische vlag en zetten de video online. Ritonga liet zich vervolgens in een reactie op de video negatief uit over de islam. Dit gebeurde op 24 oktober vorig jaar. Een dag later omcirkelden honderden moslims uit protest zijn huis en werd Ritonga gearresteerd.

opendoors


Anant (40) onthoofd om zijn geloof
De 40-jarige Anant is op 11 februari alleen met zijn 11-jarige zoon thuis als drie mannen zijn huis binnenstormen. Zijn vrouw, Sukbati, en vier dochters zijn op dat moment niet thuis. De drie mannen nemen Anant mee naar buiten en vermoorden hem midden op straat. Ze hakken zijn hoofd af en laten zijn lichaam buiten liggen.

Sinds zijn bekering negen maanden geleden werden Anant en zijn familie lastiggevallen en bedreigd door hun dorpsgenoten.