Lieve allemaal,

Afgelopen vrijdag 2 febr zijn we met een groep vrouwen en kinderen uit de Bommelerwaard en een aantal vrouwen uit onze gemeentebnaar de Joodse Cheider school in Amsterdam geweest

We werden opgevangen door de bewaking met kogelvrije vesten bij de ijzeren poorten en daar werden we aangemeld.

Je kunt t je niet voorstellen hoe dat is en maakte echt indruk op ons.

Binnen kregen we een aller warmst welkom en vertelde de directrice dat ze zo blij waren met onze komst.

Ze zei; vanavond met de Shabbat word er tijdens het maaltijd verteld dat jullie geweest zijn en gaan de tasjes open. En er zijn hier veel ouders met wel 3 of 4 kinderen op school, dus dat zijn dus 3 of 4 tasjes en wat zal dat een feest zijn. ( in elk tasje zat wat lekkers, een schijf boekje, 2 pennen, een tekening van kinderen uit scholen uit de omgeving een kaart voor de ouders en 2 mandarijnen en de tasjes waren weer versiert met harten door een school)

We hebben ze het appelboompje en rozen overhandigd.

En de zelfgemaakte kaarten aan de rozen van Ingrid vonden ze heel mooi.

Maar wat het meeste indruk maakte waren denk ik wel de tekeningen van de kinderen en de slingers.

Één juffrouw wilde ze gelijk ophangen en heel de klas was er druk mee bezig...was zo mooi om te zien!

De directrice vertelde ook nog dat ze zich zo gesteund voelde door de Christelijke samenleving door al hun gebeden en bemoedigen!

Na het bezoek bij Cheider zijn we weer naar het Joods restaurant gegaan waar we de vorige keer ook hebben gegeten.

Ook daar weer een erg hartelijk ontvangst.

De muziek stond vol aan, want het was bijna Shabbat! En mensen haalde eten op voor het Shabbat maaltijd.

We hebben daar heerlijk gegeten en zijn rond half 3 naar huis gegaan.

Toen we naar huis gingen stonden er 6 mannen van de marechaussee voor de school als beveiliging.

Dit gebeurt elke dag als de school in en uit gaat, je kunt t je niet voorstellen dat je zo naar school moet en dat dus in Nederland

De mannen van de marechaussee waren erg spraakzaam en de kinderen mochten nog met ze op de foto.

Heel de dag heeft heel veel indruk op ons gemaakt en we zijn ontzettend dankbaar dat we dit hebben mogen doen.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie bijdragen in welke vorm dan ook en al jullie gebeden ♥

We blijven bidden voor de vrede voor Israël

 

ch1

ch2

ch3

ch4

ch5

ch6

Zondag 21 t/m zondag 28 januari 2024  is iedere dag één van de Zaltbommelse kerken van 19.00 tot 19.30 uur geopend. Biddend leren we wat het betekent om anderen lief te hebben. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het thema van dit jaar luidt: ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’. Het is ontleend aan de parabel over de barmhartige Samaritaan, waarin Jezus laat zien wat het betekent om je naaste lief te hebben (Lucas 10 vers 25-37).

Welke kerk op genoemde data geopend zal zijn, is te vinden op: www.weekvangebed.nl/ meebidden/plaatselijk

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leo Bras door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'God landt niet op talent, maar op een hongerig hart. Een hongerig hart dat zich richt op Wie Hij is en niet op wat Hij kan doen.' Zomaar wat zinnen uit de preek van afgelopen zondag die iets zeggen over dat waar Puur 9 voor staat.

U die mij geschapen hebt. 

U wil ik aanbidden als mijn God. 

In voor- of tegenspoed, 

Uw liefde doet mij zingen. 

U die mij geschapen hebt, 

U wil ‘k danken hoe ik mij ook voel. 

En U gehoorzaam zijn. 

Heer, U bent mijn doel. 

Huis van Aanbidding… we gaan door, maar in een nieuw jasje! Huis van Aanbidding wordt Puur 9.

Op deze manier wordt er een vervolg gegeven aan Huis van Aanbidding dat in 2020 gestart is door Lucia en Mirelle. Een initiatief dat ontstaan is vanuit het verlangen om in de gemeente meer ruimte te creëren voor aanbidding. Ware aanbidding is gericht op God en tot eer van Hem. Benoemen wat er zo groot en geweldig is aan Hem. 

Dit verlangen is er nog steeds. Het gemis van Lucia is hierin nog altijd voelbaar. Huis van Aanbidding lag dicht bij haar hart. Daarom willen we deze naam in herinnering bij haar houden.

Deze nieuwe Puur 9 unplugged aanbiddingsavonden in een kleine setting, kunnen bij iemand thuis of in de zaal van Pand 9 georganiseerd worden. Er zal op deze avonden ruimte zijn om samen aanbiddingsliederen te zingen, te bidden en om stil te zijn. Ook zal er een kort inspirerend woord gedeeld worden.

We willen je van harte uitnodigen voor de eerste avond van Puur 9 op woensdag 15 nov a.s. van 20:00 tot 21:00 uur in Pand 9. Er worden geen opnames gemaakt!

De naam Puur 9 

Hoe komen we bij de naam Puur9? De oplettende lezer zal meteen de link leggen tussen Puur9 en Pand9 en hoewel dat een mooie overeenkomst is, gaat de betekenis van Puur9 veel dieper. 

Het symbool Teth (Ʋ=9) is een vrouwelijke letter die de vorm heeft van de baarmoeder en staat voor de zwangerschap van 9 maanden waarin een baby in het donker is, volledig in afhankelijkheid van de ademhaling en voeding van de moeder. Door de geboorte wordt het voltooide kindje daaruit bevrijd en komt in het licht van een andere wereld…

Zo mogen we het ook zien als we door wedergeboorte heen in Zijn Licht komen. In volledige afhankelijkheid van de ademhaling (ruach=Heilige Geest) en de voeding (is de waarheid van Gods Woord) van onze Hemelse Vader mogen we als volmaakte kinderen worden bevrijd vanuit het duister in Zijn licht van genade.

En hoewel het woord Puur al langere tijd een woord was wat leek te passen bij de insteek van deze avonden, bleek zelfs het woord Puur een diepere betekenis te hebben én een link met 9 (Teth).

Puur is namelijk in het Hebreeuws טהור = táhór (je moet van rechts naar links lezen) en begint met dezelfde letter (Teth). 

En táhór betekent ook rein, zuiver, onvermengd. In de Bijbel kom je het woord tegen bij Naäman: hij moet zich 7x dopen/onderdompelen (wat ook weer begint met de Teth) en dan is hij táhór. Dus eerst komt de beproeving (=9) en dan komt er iets goeds (=tobh) uit voort. En ook tobh = טוב (wat wij kennen als het tof) begint met de letter Teth en is één van de acht synoniemen voor schoonheid in het Hebreeuws en duidt op innerlijke schoonheid.

De eerste letter van puur (táhór) is dus hetzelfde symbool als het getal 9 (teth) en dan is het cirkeltje rond en zijn we precies daar waar Puur9 voor staat. Dat we als kinderen van onze Hemelse Vader in alle PUURheid mogen komen, omdat Hij door het offer van Zijn Zoon genade geschonken heeft en we uit de duisternis mogen komen in Zijn licht. We verlangen er naar om in afhankelijkheid van de Heilige Geest ons uit te kunnen strekken naar dat Licht door aanbidding, gebed en Zijn woord heen.

Initiatiefnemers: Rianne, Mireille en Mirelle

* ps bij het uitzoeken van de Hebreeuwse betekenis hebben we hulp gehad.

 

Afbeelding Puur 9 voor website Klein

Afgelopen zomervakantie hebben wij met ons gezin in Kenia het project van Hellen Wafula bezocht. Ze helpt kinderen die in moeilijke omstandigheden leven in de sloppenwijk Mathare in Nairobi.

We hebben haar ontmoet toen ze iets vertelde over haar project in een andere gemeente in Nederland, ze was daar samen met Piet Prinse. Tijdens een zondagsdienst in jullie gemeente heb ik al iets kunnen delen, tijdens een live verbinding vanuit Kenia. Fijn dat dit mogelijk was. Hieronder volgt een korte impressie van ons bezoek aan het project.

We zijn 4 weken in Kenia geweest, en diverse projecten bezocht en meegeholpen bij het project van Hellen. Samen met onze dochters hebben we meegeholpen met het uitdelen van eten en drinken aan de kinderen in de sloppenwijk. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel kinderen geholpen worden via het project van Hellen, meer dan 200 kinderen kwamen langs, en nog een aantal kinderen die niet bij het project hoorden liepen er ook bij. We zagen dat de projectkinderen hun eten ook deelden met de andere kinderen. De kinderen die in het project zitten komen uit de meest lastige situaties. We hebben samen met Hellen verschillende rondes door de sloppenwijk gemaakt en diverse mensen in hun golfplaten hutjes bezocht. We raakten onder de indruk van de slechte omstandigheden waar de mensen onder leven, een open riool, geen stromend water of toilet en het leven speelt zich af in een enkele kamer met soms 5 tot 8 personen.

Bijzonder om te zien hoe het project van Hellen bijdraagt door de kinderen eten te geven, maar ook onderwijs en sociale vaardigheden aan te leren, zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen en uit de spiraal van armoede kunnen breken. Hellen doet dit vanuit haar geloof in God en de overtuiging dat ze de liefde van Jezus wil laten zien aan de mensen in Mathare.

Ook volwassenen leren bij Hellen vaardigheden aan, door onder andere kleding te maken. We hebben diverse mensen ontmoet die hun winkeltje hadden in Mathare en die op die manier nu toch wat inkomsten hebben. Daarnaast hebben we nog gediend in de kerk op het terrein door te spreken in de zondagsdienst en te bidden voor de mensen. Het was een bijzondere en opbouwende tijd en we hebben het plan om zeker nog eens terug te gaan.

Alfons Tanis

FB IMG 1694634268715

Subcategorieën

Onze huisvestingscommissie wil u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rond het zoek naar een nieuwe huisvesting. Om de informatie te kunnen nalezen dient u wel aangemeld te zijn op de website.

Voor informatie over de huisvesting en de huisvestingscommissie, kunt u contact opnemen met Jan Klooster.

 

Het laatste nieuws uit onze gemeente en onze omgeving.