Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, willen we verhalen vertellen over God en het volgen van Jezus. Verhalen die levens veranderen, mensen raken en in beweging brengen om in liefde met elkaar te leven.

Dit is de missie waaraan de Evangelische Omroep (EO) al 50 jaar invulling geeft. In de zomer van 2018 stond dit onder druk. Vanuit de politiek werden bezuinigingen voorgesteld die het maken van levensbeschouwelijke programma's zwaar zouden raken. Inmiddels zijn de voorgenomen bezuinigingen grotendeels teruggedraaid, maar het risico blijft bestaan. De EO wil ook in de toekomst programma's blijven maken over het volgen van Jezus. Het jaar 2019 is daarbij erg belangrijk, omdat eind 2019 een ledentelling plaatsvindt die bepaalt welke plaats de EO krijgt binnen de publieke omroep.

Wanneer u een blijvend christelijk geluid in de media belangrijk vindt dan kunt u overwegen om EO lid te worden voor het actietarief van 10 euro per jaar. Leden vanaf 16 jaar worden meegenomen in de ledentelling. Aanstaande zondag liggen hiervoor formulieren op de 'balie' in de kerk. Ingevulde formulieren kunt u bij mij inleveren.

Leon van Maaren

Penningmeester EGB - Kerk met Passie
Hoofd Financiële Zaken Evangelische Omroep

opwekking 2019Beste opgewekte mensen,

 

Als we vol van de Heilige Geest leven en samen met Hem dieper durven te gaan, zullen we door

Hem geleid worden in alle aspecten van ons leven. Dan zullen we in staat zijn om licht te brengen, om smaak te geven. De hoop van waaruit wij zelf leven, mogen we ook weer doorgeven aan de mensen om ons heen. Zo worden we veranderaars van onze eigen omgeving en ons land. Nederland en de wereld heeft Jezus nodig en wij mogen zijn boodschap brengen, wat een geweldig belangrijk hoofdthema voor de komende pinkster-conferentie van Opwekking.

 

opendoors

 

Spannende dag voor acht gelovigen
Acht Oezbeekse christenen met een moslimachtergrond verschijnen vandaag voor de rechter. De politie deed in november een inval bij een van hun bijeenkomsten. Ze lieten de vrouwen en jongeren gaan, maar arresteerden acht mannelijke gelovigen.
De agenten pakten hun telefoons af, namen christelijke boeken in beslag en namen vingerafdrukken af. Na vier uur lange ondervragingen lieten ze de mannen gaan met de waarschuwing dat ze binnenkort een oproep zouden ontvangen om zich te melden bij het politiebureau.

 

meerweten

Wil je meer weten over de Evangelische Gemeente Bommelwaard?
Hoe is deze kerk ontstaan?
Wat zijn de uitgangspunten?
Hoe zijn we georganiseerd?
Wie zijn wij?

Voel je dan welkom op onze twee informatie-avonden!

 

 

Na deze twee avonden is het mogelijk lid te worden, maar dan hoeft uiteraard niet!
Meer informatie: www.kerkmetpassie.nl/cms/lidmaatschap

Data: Dinsdag 5 en maandag 11 februari 2019
Tijden: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Pand 9, lokaal 1
Aanmelden voor deze avonden kan bij  Bas Wolse via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

opendoors

 

Pastor doof geworden na aanval
Terwijl pastor Van* op weg was naar een dorpje om te evangeliseren afgelopen zomer, stormden plotseling ongeveer dertig mensen op hem af. Ze sloegen hem en stopten pas toen hij flauwviel. De aanvallers gingen vervolgens naar zijn huis. Daar aangekomen sloegen ze zijn vrouw, namen zijn kippen en wat andere bezittingen mee en vernielden zijn huis.