WhatsApp Image 2020 04 03 at 11.35.20

 

Wil jij meedoen aan een leuke Paasspeurtocht? Het team van de Online Zondagsschool werkt komende week een speciaal speurtochtpakket uit voor jong en oud. Hiermee kun jij zelf aan de slag. Je kunt dit als gezin oppakken, of met meerdere deelnemers uit dezelfde woonplaats. In dat laatste geval zoeken we een coördinator per woonplaats die
1) alle deelnemers kan informeren;
2) ervoor zorgt dat iemand de speurtocht uitzet;
3) een rooster maakt zodat iedere deelnemer op een apart tijdstip loopt zodat we ons aan de regels van het RIVM kunnen houden.
Wil jij meedoen, of misschien wel de coördinatie in je woonplaats doen? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en geef daarbij ook aan of je interesse hebt om dit samen met plaatsgenoten te doen en in welke plaats jij woont. In de volgende PassiePost hopen we een lijst te kunnen plaatsen met dorpen/steden die meedoen!

unnamedGoede Vrijdag 10 april 2020, Avondmaalviering

Ten gevolge van de Coronacrisis zal er ook aanstaande Goede Vrijdag geen gezamenlijke dienst kunnen zijn. Toch moedigen we je aan om Goede Vrijdag niet zomaar voorbij te laten gaan. Hieronder vind je twee manieren waarop je het avondmaal op Goede Vrijdag vorm kunt geven.

Hulp vragen en hulp bieden, wij als gemeente zijn geroepen om naar elkaar om te zien. Via deze mail leggen we uit hoe we hier vanuit de gemeente invulling aan willen geven.
In deze crisis zijn veel mensen aan huis gebonden en missen sociale contacten.Het gevolg kan eenzaamheid zijn en veel tijd om te piekeren. Ook is voor sommige mensen het doen van een boodschap niet meer gewenst of niet meer mogelijk.Aan de andere kant wil je misschien juist helpen, maar je weet niet waar te beginnen.
Daarom twee concrete vragen:
Heb je hulp nodig of ken je iemand waar jij je zorgen om maakt? En wat je nu niet zelf (in je eentje) op kunt lossen? Geef aan welke hulp nodig is, zoals praktische hulp; een praatje maken of wellicht een gesprek met iemand van het pastorale team?Het kan zijn dat bovenstaande al speelt in je huisgroep, probeer het dan gezamenlijk op te lossen.
 
Wil je hulp bieden?Geef aan wat je zou willen doen. Een praatje maken via de telefoon, kaartje sturen, boodschappen doen of welke andere hulp dan ook.
 
Schroom niet! Je kunt je hulpvraag of -aanbod kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We zullen ons best doen om de hulpvraag en het aanbod zo goed mogelijk op elkaar af stemmen.
 
We wensen jou Gods zegen in deze moeilijke tijd.
Hartelijke groeten,
 
Team pastoraat en dienstbaarheid

Juist in deze tijd zijn de huisgroepen dé plaats om elkaar te bemoedigen en te ondersteunen. Soms praktisch, soms gewoon alleen door naar elkaar te luisteren. Een aantal van onze huisgroepen heeft de eerste digitale huisgroepavond al achter de rug en we horen enthousiaste verhalen!

Ben jij (nog) niet ingedeeld bij een huisgroep maar zou je dat juist nu toch graag willen? Dat kan! Neem contact op met Aaltje van Giessen.

Woensdagavond: 'Huis van aanbidding' en gelegenheid voor vragen

‘Huis van aanbidding’ gaat komende woensdagavond TOCH door! Maar dan met een gewijzigde locatie: ieder kan mee doen vanuit zijn of haar eigen huis. Via de livestream neemt Lucia ons mee vanuit haar ‘Huis van aanbidding’ in Well. Van 20.30 tot 21.15 uur kunnen we zo samen onze grote God aanbidden. Naast aanbidding is er ook ruimte voor een stiltemoment en het lezen van een Psalm.

Meer weten over de organisatoren van en de gedachte achter het idee ‘Huis van Aanbidding’? Je leest het in dit artikel. Op onze website vind je de link naar de uitzending van woensdagavond én voor wie dat wil de lijst met liederen die worden gezongen. Wil je alvast in de sfeer komen? Luister dan naar onze Huis van Aanbidding Spotify lijst!
 

Online gelegenheid voor vragen

Vanaf 21.15 uur start de online gelegenheid voor vragen. Het kan zijn dat er een paar minuten nodig zijn voor het omschakelen: blijf dan rustig wachten op het vervolg!
Heb je praktische vragen die je wilt stellen, of geestelijke vragen waar je mee worstelt? Je kunt ze (liefst) van tevoren maar ook tijdens de uitzending stellen. Leo Lock zit voor je klaar en hij gaat proberen om de vragen te beantwoorden. Leo ontvangt ze graag met vermelding van je naam via WhatsApp op het volgende nummer: 06-21365584. Dit nummer is speciaal voor deze uitzending in gebruik. Na woensdagavond zal er dus pas volgende week weer naar berichten worden gekeken: het is geen nummer voor dagelijks contact.

Wat fijn dat we op deze manier op afstand verbondenheid kunnen ervaren en tóch samen gemeente kunnen zijn!

Subcategorieën