opendoors

Herstel voor Salaam na zware vervolging

In de gebedskalender vroegen we op 8 en 9 oktober gebed voor Salaam*. Salaam onderging zware vervolging en raakte hierdoor zwaar getraumatiseerd. Hij verbleef in een schuilplaats en ontving hier traumazorg. Inmiddels woont hij weer samen met zijn gezin en probeert hij het normale leven op te pakken.

christmas 1142016 640

Kerstavond en oudjaar vallen dit jaar op een zondag en dat betekent dat de planning van kerkdiensten net wat anders dan anders verloopt.
We zetten de diensten rond de feestdagen dit jaar voor u op een rijtje.

opendoors

Discipelschapstraining voor mannen grote impact op gemeenschap

Christenen in Egypte ervaren de druk van de toenemende vervolging. Het afgelopen jaar hadden ze te maken met terreurdreiging, aanslagen, ontvoeringen, rechtszaken en gevangenisstraffen. Daarnaast zijn er economische problemen.

Vooral voor Egyptische mannen is dit een zware tijd, zij zijn vaak kostwinner en willen hun gezin onderhouden en beschermen.

opendoors

‘We blijven volharden tot het eind’

Gisteren ontvingen we een bericht uit Noord-Korea. Een lokale Noord-Koreaanse gelovige deelt zijn gebed met ons:

“Ik bid u de overvloedige zegen van de Heilige Geest toe. Alle Noord-Koreaanse gelovigen die ik ken, zijn dankbaar voor wat u voor ons doet.

christina2

Hoe gaat het met Christina (6) die ontvoerd werd door IS?

Drie jaar geleden werd de driejarige Christina Khader Ebada ontvoerd door IS-strijders. Ze werd in Qaraqosh uit de handen van haar moeder gerukt. Een islamitische familie ontfermde zich over het meisje. Vijf maanden geleden werd ze na al die jaren herenigd met haar familie. Een medewerker van een partnerorganisatie bezocht het gezin en vertelt over de ontmoeting:

“Ik had Christina’s vader, Khidher Abada, en moeder, Ayda Hanna, ook ontmoet toen ze nog spoorloos was. Het gaat nu zichtbaar beter. Ayda is vervuld met vreugde en vrede nu haar dochter terug is. Ze ziet er een stuk gelukkiger uit. Het doet me denken aan een verwelkte roos die weer is opgebloeid.