De Chinese bisschop Peter Shao Zhumin uit de stad Wenzhou is vrijdagochtend 9 november meegenomen door de politie. Het is de vijfde keer in twee jaar tijd dat hij opgepakt is. Shao is vermoedelijk opgepakt omdat hij als ongeregistreerde kerkleider zich weigert aan te sluiten bij de Chinese Katholieke Patriottische Verenging, een onderdeel van de Communistische Partij. De Chinese politie geeft aan dat de arrestatie bedoeld is als ‘vakantieperiode’, maar Shao wordt waarschijnlijk ondervraagd en geïndoctrineerd.

Op 18 november zullen we Piet Prinse in onze gemeente de zegen meegeven. Piet gaat voor drie maanden naar Kenia waar hij o.a. het project gaat bezoeken waar wij onlangs een collecte voor hebben gehouden.
Piet heeft veel contacten in Kenia en zal naast genoemde kerk meerdere mensen ontmoeten en projecten bezoeken.
Het verlangen van Piet Prinse is dat wij als kerk om hem een de projecten in Kenia heen staan door o.a. gebed.

opendoors

 

Grote onrust na vrijspraak Asia Bibi
Gisteravond maakte de Pakistaanse nieuwszender ARY News bekend dat Asia Bibi de gevangenis heeft verlaten. Pakistaanse contacten van Open Doors schrijven: “Lieve vrienden, we vragen jullie om overvloedig te bidden voor Asia en de situatie in Pakistan. De media zeggen dat Asia Bibi de
gevangenis heeft verlaten. Dat dit bekend is geworden, is heel gevaarlijk voor haar.”