opendoors


54-jarige Aziz Majidzadeh gevangen in de Evin-gevangenis
Begin maart van dit jaar werd Aziz Majidzadeh samen met twintig andere christenen gearresteerd. De groep was bij elkaar toen de politie ’s middags binnenviel en hen arresteerde. De agenten deden zich voor als vrienden die een documentaire maakten over een christelijk tv-kanaal.
De meeste mensen zijn snel na hun arrestatie en ondervraging weer vrijgelaten. Van Aziz werd 45 dagen niets vernomen. Recent liet Aziz aan zijn familie weten dat hij wordt vastgehouden in de Evin-gevangenis.

opendoors

Iraakse voorgangers bezorgd over terugkerende christenen

Nu IS verdreven is, keren christenen in het noorden van Irak terug naar hun oude dorpen en steden. Lokale kerken doen er alles aan om hun woonplaatsen weer op te bouwen. En dat is niet altijd makkelijk. Soms zijn christenen, omdat ze een ander geloof en achtergrond hebben dan moslims, nog steeds mikpunt van spot. Voorganger Yacoub uit Bartella vraagt dan ook gebed voor de christenen in zijn stad en andere omliggende plaatsen. 

Gambia1

 

Na de mooie werkvakantie in Hongarije heeft onze jeugd de smaak te pakken. In 2019 willen ze graag weer op pad en dan liefst verder weg! Bij de Huisgroepavond XXL is het idee van een waterputtenproject in Gambia gelanceerd. Leon en Nienke van Maaren hebben hier contacten. 

Gambia2

Maar voordat deze reis verder concreet wordt gemaakt, willen we zeker weten dat er voldoende (zowel mannelijke als vrouwelijke) leiding mee kan. Heb je interesse om deze reis te begeleiden of als (volwassen) deelnemer mee te maken? Neem contact op met Leon van Maaren.

opendoors

 

Christenen tijdens doopdienst aangevallen

Afgelopen week zijn verschillende christelijke leiders in plattelandsgebieden van India aangevallen en bedreigd. Zo werden in het noorden van het land drie mannen fysiek mishandeld door extremistische hindoes. Pastor Jose was bezig met een doopdienst toen een groep extremisten hen aanviel.
 De drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

opendoors


Druk op moslimbekeerlingen toegenomen

In de afgelopen weken is de druk op christenen met een moslimachtergrond in Bangladesh flink toegenomen. Een groep christenen in het noordwesten van het land is bedreigd door lokale extremisten. “Ze leven in angst. Een aantal van hen durft zelfs niet meer naar hun werk te gaan omdat ze lastiggevallen werden. De vrouwen blijven binnen omdat ze bang zijn voor publieke vernedering. Bid alsjeblieft voor de veiligheid van alle christenen,” vertelt een christelijke leider.