WhatsApp Image 2021 12 27 at 13.44.02

Wie vast en bidt er mee op zondag 2 januari?
Naar aanleiding van de preek over vasten van Goksal en de 2e helft van onze brief over “de mogelijkheden in een lockdown” willen wij jullie uitnodigen om op zondag 2 januari mee te doen aan een dag van bidden en vasten. Wat het vasten betreft moedigen we jullie aan om een dag niet te eten. Maar beslis zelf of je dat geheel of gedeeltelijk wilt doen. Wellicht ook een mooie aanleiding om over gebed en vasten na te denken, met elkaar en ook met puber/tieners in gezinnen. Ook nodigen we jullie uit vanaf 19.00 uur in Pand 9 om de vastentijd af te sluiten.

Van 19.00 – 21.00 uur is Pand 9 open met zeven gebedsruimten
Vanaf 19.00 uur zullen op die zondag alle ruimten in ons gebouw openstaan voor mini gebedsgroepjes per ruimte. Je kunt op elk moment in en uit wandelen. Ga een beschikbare gebedsruimte binnen. Sluit je aan bij de gebeden op dat moment. Er hoeft niet gesproken te worden. Bid zelf wanneer je dat wilt.

We roepen op tot gebed:

  • voor de overheid: om Goddelijk inzicht en wijsheid voor het komende jaar
  • voor de Bommelerwaard: dat nog velen de kracht van het evangelie zullen leren kennen
  • voor de kerk: om samen in eenheid op te trekken en zo het zout en het licht op de berg voor de wereld te zijn
  • voor personen, waarvoor je om wat voor reden dan ook een voorbidder wilt zijn       

Stilteruimte in de kerkzaal
Je kunt ook terecht in de kerkzaal die als stilteruimte zal dienen. Er is de mogelijkheid voor stil gebed, meditatie en/of het aansteken van een kaars. Ook is daar de gelegenheid om het avondmaal te vieren, alleen of samen met iemand anders, bij één van de statafels.

Praktisch
Kleed je warm want we zullen alle ruimten royaal ventileren. Omdat we iedereen de gelegenheid willen geven om zonder aarzeling te kunnen komen, vragen we om elkaar te respecteren waar het om de 1,5 meter afstand gaat. Ook wanneer je daar persoonlijk misschien anders over denkt.


Hartelijke groet,

de oudsten

Tigray

Tot en met 4 december kan je bij Kringloopwinkel de Spullewaard, bij besteding van €5, stemmen op goede doelen. Aan de kassa ontvang je een stembiljet. De 10 goede doelen met de meeste stemmen ontvangen €1000. Op nummer 5 staat ‘Hulp voor de slachtoffers van de oorlog in Tigray (Ethiopië)’. Een aantal weken geleden is er een collecte gehouden voor dit doel. De oorlog in Tigray, die nu al meer dan een jaar bezig is, heeft geleid tot een humanitaire ramp zonder eind in zicht. Meer dan 5,2 miljoen mensen hebben dringend humanitaire hulp nodig waaronder 900.000 mensen die in condities van hongersnood leven. Met uw stem kunt u hulp bieden aan de mensen in nood. Stem op nummer 5. Alvast bedankt

CHRISTELIJKE VROUWENDAG ALTENA met schrijfster en spreekster MARIANNE GRANDIA

0001Na twee jaar zijn we blij en dankbaar de 6e Christelijke Vrouwendag Altena te mogen organiseren.
Het thema is “Lichtend licht?!” We zijn verheugd deze dag schrijfster en spreekster Marianne Grandia in ons midden te hebben die, op haar eigen ludieke wijze, ons meeneemt in het thema. Hoe je zelf ook weleens duisternis kunt ervaren. Hoe zit dat met jou, ben je aangesloten op de lichtbron? Wat betekent dit in de praktijk, hoe blijf je op Hem aangesloten? Naast de ontmoeting met elkaar is er o.a. samenzang o.l.v. een samengestelde muziekgroep en zijn er diverse stands. Bijzonder op deze dag is een expositie van de quilt club “Blokje rond”.

Datum: Zaterdag 6 november 2021. Locatie: V.E.G. De Koningshof, Burg. Van der Schansstraat 50, Andel. Tijd: 10.00 uur - 15.30 uur. Kosten: € 19,50 incl. koffie/thee en lunch.

Marianne Grandia werd geboren in 1965 te Alphen aan de Rijn. Inmiddels woont zij, na veel omzwervingen door Nederland, samen met haar man in Leerdam. Hun kinderen zijn al uitgevlogen. Het schrijven heeft haar altijd in het bloed gezeten. Waar vroeger het merendeel van de klas zuchtte en steunde als er een opstel geschreven moest worden, vond Marianne dat de leukste opdracht. Zij schreef dagboeken vol, pennen leeg, maar had nooit gedacht dat er een aantal boeken van eigen hand in haar boekenkast zou staan.

Na het behalen van het middelbareschooldiploma wilde Marianne graag verpleegkundige worden, maar zij bleek te jong voor de opleiding, dus ging zij op zoek naar een baan. Na een jaar in een winkel te hebben gewerkt, vond zij een baan op kantoor. Receptioniste/telefoniste, administratief medewerker, secretaresse, managementassistente, allemaal functies die zij bijna dertig jaar met plezier heeft ingevuld. Eind jaren negentig begon zij in haar vrije uurtjes met het schrijven van artikelen en columns voor het Altena Nieuws, voor Eva, het christelijk lifestylemagazine voor vrouwen, en met het vertalen van boeken vanuit het Engels. In een moeilijke periode in haar leven leerde zij voor het eerst Gods genade kennen en ontvangen. Het verlangen groeide om Gods liefde en genade door te geven aan vrouwen die net als zij worstelden met alle dingen waar zij mee had geworsteld. In 2009 zei Marianne haar kantoorbaan op en begon in november van dat jaar aan de cursus pastorale hulpverlening en heeft zij Stichting Selah opgericht. Steeds groter werd het verlangen om ook via een boek iets door te mogen geven. Behalve romans heeft Marianne ook een paar non-fictie boeken geschreven. Op de website van PUUR! zijn er soms blogs van haar hand te vinden.

Wil je graag bij deze vrouwendag zijn, meld je dan aan via de website www.vrouwendag-altena.nl (Max. 60 personen) Vol=vol!

Beste gemeenteleden van de Kerk met Passie,

Zondag 8 augustus sprak ik bij jullie in de kerk over het Goede Nieuws voor de armen. Het was een mooie zondag! Aan het eind van de dienst vertelde Leo Lock nog over onze stichting Sparrow.

We hebben ontzettend veel donaties binnen gekregen vanuit jullie gemeente. Ik wil jullie via deze weg hier hartelijk voor bedanken. We gaan de giften gebruiken voor de onderwijsbegeleiding tijdens deze coronatijd.

Kinderen in de Filipijnen krijgen nog steeds thuisonderwijs. Zij zijn al anderhalf jaar niet fysiek naar school geweest. De onderwijsongelijkheid groeit hierdoor. Rijkere kinderen krijgen online les. Maar een internetverbinding in de krottenwijken is kostbaar en op de meeste plekken is het signaal te zwak. Kinderen uit de krottenwijken volgen het onderwijs volledig vanaf papier met nauwelijks contact met de leerkracht. Ouders kunnen hun kinderen vaak niet helpen omdat zij zelf geen scholing hebben genoten. Hierdoor dreigt schoolachterstand en vroegtijdig schoolverlaten.

Stichting Sparrow vindt dat goed onderwijs niet afhankelijk mag zijn van status of rijkdom. Met toestemming van de overheid geven we in de krottenwijken buiten bijlessen. Dit is intensief voor de Sparrow leerkrachten, maar we zien goede resultaten. Zo is de helft van de Sparrow sponsorkinderen in de coronatijd met bovengemiddelde cijfers afgestudeerd.

Ik wil jullie nogmaals ontzettend bedanken voor jullie ondersteuning. Dankzij deze giften kunnen we de bijlessen in de krottenwijken blijven geven. Voor meer informatie en foto’s kunnen jullie kijken op https://stichtingsparrow.nl/bijlessen/

Bedankt!

Remco Pijper
Stichting Sparrow

Subcategorieën