opendoors

 

Sunita (24) door familie verstoten uit geboortestad
Sunita’s leven veranderde drastisch toen ze een discipelschapstraining ging volgen. Ze stond zondag's niet meer op de lokale markt en deed ook niet meer mee aan de islamitische gebeden. Haar vader kreeg argwaan en begon haar vragen te stellen. Terwijl ze aan het praten waren, flapte haar stiefmoeder er vervolgens uit dat Sunita christen was geworden.
Sunita’s vader gebood haar om onmiddellijk terug te keren naar de islam en 's zondag weer op de markt te staan. Toen Sunita zei dat ze hem daarin niet kon gehoorzamen, dreigde hij haar uit te huwelijken. Sunita: “Toen ben ik gevlucht.

opendoors


Adamu (27) verloor zijn ouders en drie broertjes
De Nigeriaanse Adamu verloor op een dag zijn hele familie. Terwijl Adamu op school zat, viel een groep Fulani-herders al schietend het dorp binnen. De ouders en broertjes van Adamu probeerden zich te verstoppen in hun huis. Maar de groep gewelddadige herders vielen het huis van de familie aan. Jummai, de moeder van Adamu werd doodgeschoten. De ruimte waar de vader en broertjes zaten werd in brand gestoken. 

DSC 0265

 

Een goed begin is het halve werk, zeggen ze. Als dat echt zo is, dan gaan we een mooi kerkelijk seizoen met elkaar hebben. Want wat hebben we een prachtige startzondag achter de rug!

Pieter-Floor Bassa nam de aftrap en leidde ons door het verhaal van Nehemia die zo in het programma ‘Ik vertrek’ had kunnen meedoen. Hij gaf ons sleutels mee voor de (her)bouw van de gemeente. Je kunt deze preek nog naluisteren op onze site.

Workshops
Na de koffie was er keuze genoeg qua workshops. Het communicatieteam ging bij alle lokalen langs en schreef een paar minuten mee. 

dooponderwijs


Heb je vragen over de doop of wil je hier gewoon meer over weten? Dan ben je van harte welkom op twee onderwijsavonden over de doop. Deze houden we op maandag 1 en 8 oktober in Pand 9 (van 20:00 tot 21:45 uur). Wil je je hiervoor aanmelden of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je je laten dopen? Dan kan dat in de dienst van zondag 21 oktober 2018. Je kan je hiervoor opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of één van de andere oudsten.

opendoors

 

Geïsoleerde Saleh (schuilnaam) uit Saudi-Arabië dreigt geloof te verliezen
Het geloof van de 55-jarige Saleh uit Saudi-Arabië is na maanden van eenzaamheid zwak geworden. Omdat hij geen andere christenen om zich heen heeft, staat hij er helemaal alleen voor. Het is al meer dan een jaar geleden dat hij Bijbels onderwijs van een medechristen heeft ontvangen. Ook is hij erg bang dat de islamitische gemeenschap waarin hij leeft erachter komt dat hij christen is. Dit alles maakt hem erg kwetsbaar.