We laten hen toch niet in de kou staan…

Dorcas Voedselactie

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. In de week van dankdag zou de Dorcas Werkgroep Bommelerwaard voor de 25ste keer de Dorcas Voedselactie organiseren in de Bommelerwaard. Maar door de maatregelen in de verspreiding van het coronavirus kan dit NIET op de gebruikelijke manier door gaan. Dit doet pijn!

Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt. De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen. Maar helaas loopt het plan anders. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor. De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.

Mogen we op u als kerkelijke gemeente in de Bommelerwaard een beroep doen, om samen toch bij te dragen aan de Dorcas Voedselactie, want we laten hen toch niet in de kou staan?

Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl.

We hopen dat u als kerk in de Bommelerwaard samen met ons en alle collega’s van Dorcas, om wil zien naar de allerarmsten in Oost-Europa. Want we willen hen toch niet in de kou laten staan?

Een vriendelijke en betrokken groet;

Dorcas Werkgroep Bommelerwaard

dooponderwijs

 

Heb je vragen over de doop, of wil je hier gewoon meer over weten? Dan ben je van harte welkom op twee onderwijsavonden over de doop. Deze houden we op maandag 5 en maandag 12 oktober. Dit doen we in Pand 9 en wel  van 20:00 tot 21:45 uur.

Wil je je voor het dooponderwijs aanmelden? Of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Pieter-Floor Bassa. Natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid om je te laten dopen.  Dit doen we vanwege de coronarichtlijnen niet in een zondagmorgendienst, maar op zondagmiddag 1 november 2020. Wij bieden gasten van de dopelingen de gelegenheid om dit moment live bij te wonen.   Andere gemeenteleden kunnen deze doopdienst volgen via de livestream.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Bel Pieter-Floor

Op maandag 5 oktober 2020 zijn er aanvullende maatregelen en adviezen gekomen voor kerken en geloofsgemeenschappen. Wij als EGB sluiten ons aan bij de landelijke adviezen en dat betekent dat we opnieuw aanpassingen zullen moeten doorvoeren. 

De meest in het oog springende nieuwe regel is dat er maximaal 30 gasten in de dienst mogen zijn. Om dit goed te bewaken en iedereen een kans te geven de dienst bij te kunnen wonen, gaan wij met ingang van zondag 11 oktober werken met een registratiesysteem voor zowel de diensten als de overige activiteiten. In de zaal zullen de kosters dit aantal bewaken. Wij vragen van iedereen begrip hiervoor. 

Belangrijkste maatregelen:
 • Er mogen maximaal 30 gasten in de zaal, volwassenen incl. kinderen (dit is exclusief organisatieteam).
 • Kinder- en jeugdwerk is mogelijk (ook hier maximaal 30 kinderen/jongeren per ruimte excl. organisatie/leiding).
 • Wij voeren een registratiesysteem in (iedereen die wil wordt bij toerbeurten uitgenodigd).
 • Er mag niet (meer) gezongen worden (niet door gemeenteleden wel door de muziekgroep).
 • Wij adviseren om mondkapjes te dragen tijdens verplaatsingen (binnenkomst en vertrek).
Dit zijn de maatregelen voor de maand oktober. Het is mogelijk dat er in de toekomst voor kerken meer maatwerkopties komen. Het kan ook dat maatregelen nog strenger worden.  Wij bidden dat het virus weer snel teruggedrongen wordt en dat er spoedig weer meer mogelijk zal zijn voor ons als kerken en thuis.
 
Aanmelden via kerktijd.nl
Wil jij de komende maand deelnemen aan EGB-activiteiten of naar een dienst komen? Registreer je dan SNEL via de website van Kerktijd. Op deze site doe je het volgende:
 1. Je meldt aan wie je bent, wat je mailadres is en met hoeveel mensen je wilt komen.
 2. Je maakt een wachtwoord aan.
 3. Je klikt aan voor welke activiteiten je ingedeeld zou willen worden.
   
Het systeem werkt met een eerlijk roulatiesysteem waarbij iedereen die zich aanmeldt evenveel kans krijgt om de diensten/activiteit in de zaal mee te kunnen maken.
 1. Als het systeem jou heeft ingedeeld, dan krijg je een mail met een uitnodiging. Deze moet je binnen 48 uur bevestigen.
 2. Word je uitgenodigd maar bevestig je dit niet? Dan wordt de uitnodiging naar een volgend persoon gestuurd.
 3. Kun je toch niet komen? Dan annuleer je en wordt de uitnodiging automatisch doorgezet worden naar een ander persoon.
Zo zijn we er zeker van dat alle 30 plaatsen ook echt benut gaan worden. Kom dus niet naar de dienst zonder een bevestiging via de mail!


Natuurlijk blijven wij alle EGB-activiteiten ook uitzenden op ons YouTube-kanaal Kerk met Passie. Zie hiervoor ook de PassiePost en onze social media kanalen. Verder willen wij stimuleren dat je thuis (max 3) gasten uitnodigt om samen de diensten online mee te maken.
 
Tot ziens bij een van onze activiteiten (in de zaal of online)!

FlyerCursus LeveninZIJNvrijheid

Vanaf 17 september kun je deelnemen aan de cursus ‘Leven in ZIJN vrijheid’ bij de Evangelische Gemeente Bommelerwaard. Leef jij al vanuit ZIJN vrijheid??

Met je keuze voor Jezus mag je je hemelse bestemming zeker weten.
Je bent en blijft voor altijd Zijn kind.
Geliefd en aanvaard door Hem! God verlangt ernaar om je hier op aarde in Zijn vrijheid te leren wandelen.
In zes avonden willen we je helpen om inzicht te krijgen in mogelijke belemmeringen die jou beperken om volledig te leven in Zijn vrijheid.
We hopen dat de nieuwe kennis je tot denken aanzet en dat deze avonden jou gaan helpen om meer en meer te gaan leven in Zijn vrijheid!

Meer weten? Kijk voor verdere informatie op www.kerkmetpassie.nl/vrijheid.

Aanmelden (niet verplicht, wel prettig) kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BannerWezijnerweer
 
De vakantie is bijna voorbij en we komen langzaam terug in de dagelijkse routine. Ook de zondagse dienst is na een korte zomerstop weer van start gegaan.
Met z'n allen op zondag naar de dienst gaan zit er nog even niet in. Begin je het samenkomen te missen? Heb je in eerste instantie aangegeven nog niet te komen, maar wil je die voorkeur aanpassen? Dat kan! Je hoeft alleen maar het aanmeldformulier opnieuw in te vullen. Op die manier kunnen we in de gaten houden wat nog past en eventueel tot een bezoekersrooster overgaan.

Subcategorieën