Lieve Kerk met Passie,

Wat gaaf dat wij als Mission Indonesia één van jullie collectedoelen mogen zijn. Graag vertellen wij u wat meer over ons project.collecte 1 min

Project Levend Water voorziet Indonesische huishoudens van een duurzame, goedkope en veilige drinkwatervoorziening. De in Nederland geproduceerde waterfilters worden in Indonesië gedistribueerd door onze lokale collega’s. Dit brengt hen in contact met groepen mensen die zij onderwijzen in het gebruik van de waterfilters en algemene hygiënerichtlijnen. Hierdoor ontstaan contacten en wordt niet alleen gesproken over schoon drinkwater, maar ook over het Levende Water. De waterfilters komen van Stichting Ibota te Heerde. Zij hebben de waterfilters ontwikkeld vanuit de visie dat deze niet alleen schoon drinkwater naar mensen zal brengen maar ook het levende water waar Jezus over spreekt. Van water voor leven naar Levend Water!

Hieraan ziet de wereld dat we discipelen zijn, als we liefde hebben onder elkaar (naar Joh.13:35) 

De nieuwe maatregelen hebben veel los gemaakt in ons land. Er wordt verschillend gedacht over corona, de achterliggende oorzaken en de manier waarop het zou moeten worden bestreden. Dit zien we ook terug in onze gemeente. In deze mail willen we daarop ingaan. Daarnaast hebben we informatie over het gebruik van de kerkzaal, waarin we de mogelijkheden iets willen verruimen ten opzichte van vorige week. 

Het zal niemand ontgaan zijn dat de overheid nieuwe maatregelen heeft genomen om het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen zijn ook van invloed op onze kerkdiensten en andere activiteiten. Als oudsten, bestuur en werkgroep hebben we bij elkaar gezeten om te overleggen hoe wij hier het beste mee om kunnen gaan. Dit was geen gemakkelijke opgave, want we weten hoe belangrijk het samenkomen voor veel mensen is. Toch moesten er knopen doorgehakt worden. We willen de uitkomst van deze bijeenkomst graag met je delen.

Kerst 2020 - je bent niet alleen!

Meer dan ooit is het belangrijk dat we samen Kerst vieren. Maar hoe doe je dat, op afstand? Hoe doe je dat, met een minimum aantal bezoekers in je huis?
Dit jaar willen we als gemeente samen online kerst vieren. We doen dit met een bijzondere special op Kerstavond en een prachtige aanbiddingsdienst op eerste kerstdag. Meer informatie? Kijk op https://www.kerkmetpassie.nl/kerst2020 

 

Kerst2020NietAlleen                                      kerst hva 2020

  • Preek: 1 Johannes 4:4 Hij die in ons is sterker dat hij die in de wereld is.
  • Datum: 22 november 2020. Jeugddienst in EGB
  • Doel: Preek moet bijdragen aan de bewustwording van de realiteit van de geestelijke wereld, met name de geestelijke wereld van satan en zijn demonen. Bewustwording dat satan en zijn demonen zeer actief zijn om te roven en te verslinden. 1 Petrus 5:8.
  • Uitwerking: Dat jeugd en ouderen door bewustwording van de geestelijke wereld, de vijand zijn tactieken en zijn handelen gaan onderzoeken en herkennen (ontmaskeren) en nog meer het verlangen krijgen dicht bij Jezus te zijn, met HEM 24/7 te wandelen. HIJ is overwinnaar!

Subcategorieën