Afdrukken

Op zondag 26 maart zal er worden gecollecteerd voor stichting Hope en Vision in Roemenië. Pim en Marja Klop vertellen graag meer over dit project.

Graag willen we vertellen waarom wij een beroep op u doen voor een donatie.

Enkele jaren geleden hebben wij, Pim en Marja Klop, samen met de predikant Atilla Tokes  en twee inwoners van het plaatsje Geges in Roemenië de stichting Hope and Vision opgericht.
Het doel van deze stichting is om samen met de mensen uit de regio Geges te zoeken naar manieren om de leefsituatie te verbeteren en zo toekomstperspectief te bieden. Dit op het gebied van cultuur, toerisme, landbouw, jeugd, sport, onderwijs, gezondheidszorg, zorg voor hulpbehoevende ouderen en milieubescherming. Hope and Vision ondersteunt door middel van donaties, beurzen en microkrediet.


Bijeenkomsten en microkredieten
Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd waar informatie wordt gegeven over hygiëne, gezondheid, het telen van gewassen, snoeien en bespuiten van gewassen. Deze bijeenkomsten worden verzorgd door doctoren van de universiteit uit Tirgu Mures.


Voor de aanvraag van een microkrediet dient de aanvrager een ondernemingsplan in met het daar voor benodigde geldbedrag.
Hiermee is al aan diverse mensen een lening gegeven. Met succes is er een frambozenkwekerij begonnen, 2 tunnelkassen gebouwd, een kruidenkwekerij gestart, landbouwwerktuigen achter de tractor aangeschaft, enz.


Donaties
Ook heeft nu de lagere school van Geges hulp gevraagd (donatie) zodat de school opgeknapt kan worden. En dat is heel hard nodig! De totale kosten hiervoor worden begroot op € 7.500,00.

Verder willen wij vanuit Hope and Vision de speeltoestellen gaan opknappen (€ 2.500,-).
Hiervoor zoeken we sponsors.

 

Anbi status via Het Anker
De diaconie van de PKN kerk het Anker is bereid giften voor Hope and Vision door te storten zodat er een Anbi status is. De stichting in Roemenië heeft zo'n status. Rekening diaconie Het Anker: NL07RABO0374373078 t.n.v Hope and Vision/doel

Werkvakantie Roemenië
Vanaf 2 t/m 9 mei wordt er door Hope and Vison een werkvakantie georganiseerd in Geges.

We willen dan de speeltoestellen in de tuin bij het vriendschapshuis gaan opknappen of vervangen.
Ook moeten er 2 netten geplaatst worden om de ballen tegen te houden bij de kerk.

Afgelopen zomer heeft het vriendschapshuis 250 jongeren kunnen ontvangen vanuit de stad en omgeving om er een week vakantie te kunnen doorbrengen. Deze vakanties worden georganiseerd vanuit de lokale diaconie. Het zijn meestal jongeren uit tehuizen en vanuit scholen die normaal geen vakantie hebben.

Ben je een handige klusser en heb je zin om een week mee te gaan, meld je dan aan via Leon van Maaren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Vakantie in Roemenie (Geges)

Hope and Vision gaat een vakantie van 10 t/m 17 mei organiseren in Geges.
Dit voor mensen die graag willen zien wat daar gerealiseerd is. En daarnaast natuurlijk ook de omgeving willen verkennen. Vanuit Geges zullen er diverse uitstapjes worden georganiseerd.

Voor meer reisinformatie graag aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maximaal 7 personen kunnen mee.

 

 

Pim en Marja Klop (PKN Het Anker)