Op 16 april werd er vanuit het niets op Santosh Khadka uit Nepal geschoten. Hij was onderweg naar huis, nadat hij een paasdienst had bijgewoond. In het ziekenhuis waren de artsen drie uur bezig om de kogel uit zijn heup te verwijderen.

“Inmiddels ben ik lichamelijk zo goed als genezen”, zegt Santosh. “Ik heb alleen een litteken van vier centimeter en nog geen gevoel in mijn heup. Maar God zal de wond vast snel doen genezen. Toch ben ik er geestelijk gezien nog niet overheen.

Ik schrik steeds als er op straat iemand achter me loopt. Maar ik denk dat God me ook van die angsten zal bevrijden.” Twee dagen na het schietincident werden de auto’s op het terrein van een nabijgelegen katholieke kerk in brand gestoken.

Aanvallen op christenen in Nepal komen sinds 2015 steeds vaker voor. In dat jaar is de nieuwe grondwet van kracht gegaan, die de religieuze vrijheid flink inperkt. Evangelisatie is verboden en het hindoeïsme moet volgens de wet worden beschermd. Radicale hindoes beweren dat het christendom een bedreiging is voor het hindoeïsme.

Dank- en gebedspunten

  • Dank dat Santosh de aanslag heeft overleefd. Bid dat de wond volledig mag genezen en hij ook weer gevoel krijgt in zijn heup.
  • Bid ook om genezing van de angsten waar Santosh last van heeft.
  • Bid voor de radicale hindoes die christenen zien als een bedreiging.