Afdrukken

poster groeiavonden

 

Kan het Evangelie opnieuw zo krachtig wortelschieten en vruchtdragen in onze verzadigde Nederlandse bodem? Kunnen we gemeente zijn zoals in Handelingen? Zo niet, op grond waarvan denken we dat? Zo ja, hoe dan?  
Deze vragen staan komend jaar centraal op de interkerkelijke Geestelijke Groeiavonden die in Zaltbommel worden gehouden.

Lees meer voor een persoonlijke brief en uitnodiging van de werkgroep die deze avonden organiseert. 

 

 

 

Lieve gemeenteleden,

Ik zit achter mijn laptop en kijk naar een zonsondergang zoals je die alleen ziet in een wisselvallige zomer als deze. Grillig gevormde wolken in blauwgrijs, kunstig afgewerkt met een flinterdun randje gouden zonlicht. Mij geeft zo´n wolkenlucht altijd een steek van verlangen naar dat moment van ´Elk oog zal Hem zien als Hij komt´. En ik beeld me in hoe Hij opsteeg en ´een wolk Hem onttrok aan hun ogen´. Een bekend verhaal uit Handelingen is dat, maar ook best ver weg…  De hemel in de Bommelerwaard ziet er meestal anders uit dan de plaatjes in de Kinderbijbel.  Heel gewoontjes.

Gewoontjes. Een beetje zoals mijn leven en het kerkelijk leven anno 2017, als ik eerlijk ben. Niet één op één te matchen met dat boek Handelingen, dat uitpuilt van kracht en vrijmoedigheid en mensen die tot bekering komen.

En toch kan ik het niet helpen dat ik voor mijn leven en dat van Jezus´ kerk zo´n zelfde steek van verlangen voel. Verlangen naar dat randje gouden zonlicht dat ik zie boven de Waal. En dat ik teruglees in de pagina´s van dat bekende verhalenboek Handelingen.

Kan het Evangelie opnieuw zo krachtig wortelschieten en vruchtdragen in onze verzadigde Nederlandse bodem? Kunnen we gemeente zijn zoals in Handelingen? Zo niet, op grond waarvan denken we dat? Zo ja, hoe dan?  

Maakt het jou ook nieuwsgierig?

Bezoek de interkerkelijke Bijbelstudies over Handelingen! Laat je verrassen door God die met Zijn Woord en Geest grenzen over gaat en jou daarin mee wil nemen. En ja, dat klinkt allemaal heel breed en groots, maar we maken het ook heel persoonlijk. Toepasbaar op de gewone rivierklei van de Bommelerwaard.
Spreker is Gerrit van Valen uit Kampen; bevlogen en onderhoudend, open en leergierig. En dat werkt aanstekelijk.
Locatie is De Ontmoeting. Bekend terrein, met de vertrouwde geur van koffie en een nieuw geluidssysteem. Wat wil een mens nog meer? ;-)
Je buurman is Rick en je buurvrouw heet Aaltje. Misschien minder bekend, maar je zult merken dat we dezelfde Vader hebben. En voor je het weet voelt ook dat vertrouwd.

De eerste avond is op donderdag 21 september, maar later instromen kan heel goed.
De koffie staat klaar om 19:45. Van harte welkom!
Kijk voor meer informatie en alle data op www.geestelijkegroeibommelerwaard.nl, of pak een flyer mee.

Namens de organisatoren van Geestelijke Groei Bommelerwaard,

Jan van den Wetering
Anne Baas
Henk van den Brink
Tini Hazenoot
Bregje Molenaar-Bel