Afdrukken

opendoors

Woonplaats verlaten of blijven en ‘vechten’?

Pastor Kimil (schuilnaam) woont met zijn vrouw en vier kinderen in Kirgizië. De pastor heeft een islamitische achtergrond, maar bekeerde zich tot het christendom. Het gezin komt rond dankzij hun kippenboerderij.

Lokale moslimautoriteiten zijn niet blij met de christelijke activiteiten van Kamil. Hij evangeliseert namelijk onder moslims, daarnaast leidt hij een lokale kerk. Veel moslims zijn hierdoor tot geloof gekomen. Meerdere malen dreigden de autoriteiten Kamil gevangen te nemen, zijn bedrijf te sluiten en het gezin de stad uit te zetten.

Dit jaar kreeg Kamil opeens te maken met strenge controles op zijn bedrijf. Hij werkte hard om ervoor te zorgen dat zijn bedrijf zou blijven voldoen aan de gestelde regels. Het mocht niet baten: keer op keer vond de overheid iets om hem te beboeten. Kamil betaalde de boetes op tijd en ging door met zijn werk. Tot hij in september te horen kreeg dat zijn bedrijf dicht moest. Zonder verdere uitleg.

De kippenboerderij is de enige bron van inkomsten voor Kamil en zijn gezin. Ze staan nu voor een dilemma: stoppen met de christelijke activiteiten en de woonplaats verlaten, of blijven en ‘vechten’.

Dank- en gebedspunten

• Dank voor het werk van Kamil onder moslims. Veel van hen kwamen tot geloof in de Here Jezus.

• Bid om wijsheid voor Kamil en zijn gezin, zodat ze de juiste beslissing nemen.

• Wilt u bidden om kracht voor de lokale kerk van Kamil nu ze een onzekere tijd tegemoet gaan?

• Bidt u mee voor de lokale overheid? Bid dat ze Kamil en zijn gezin met rust laten.