christina2

Hoe gaat het met Christina (6) die ontvoerd werd door IS?

Drie jaar geleden werd de driejarige Christina Khader Ebada ontvoerd door IS-strijders. Ze werd in Qaraqosh uit de handen van haar moeder gerukt. Een islamitische familie ontfermde zich over het meisje. Vijf maanden geleden werd ze na al die jaren herenigd met haar familie. Een medewerker van een partnerorganisatie bezocht het gezin en vertelt over de ontmoeting:

“Ik had Christina’s vader, Khidher Abada, en moeder, Ayda Hanna, ook ontmoet toen ze nog spoorloos was. Het gaat nu zichtbaar beter. Ayda is vervuld met vreugde en vrede nu haar dochter terug is. Ze ziet er een stuk gelukkiger uit. Het doet me denken aan een verwelkte roos die weer is opgebloeid.

Gedurende mijn bezoek sprak Christina niet, ze glimlachte alleen maar. Toen ik haar ouders ernaar vroeg, lachten ze. ‘Christina is erg spraakzaam, maar ze is stil als er gasten komen’, verzekerden ze me.
Volgens Ayda herinnert Christina zich de tijd in Mosoel nog goed. Maar terug wil ze niet. Tijdens een ontmoeting met de vader van het moslimgezin, wilde Christina niet naar hem toegaan. ‘We stimuleerden haar om hem gedag te zeggen’, zei Ayda. ‘Maar Christina zei ons dat ze niet met hem meewilde, maar bij ons wilde blijven.’

‘Ik ben zo blij dat ze weer bij ons is. De eerste dagen was ze in shock’, zegt haar moeder. De vader voegt toe: ‘Het duurde ongeveer twee weken voor haar om te wennen. En nu noemt ze ons weer papa en mama.’ Ayda: ‘Ik dank de Here God dat Christina terug is. En ik wil ook iedereen bedanken die ons heeft ondersteund door gebed en met praktische hulp.’”

Dank- en gebedspunten

• Dank de Here God dat Christina herenigd is met haar ouders. Een groot wonder!

• Bid voor de kinderen die nog in gevangenschap zitten en voor ouders die niet weten waar hun kinderen zijn. Bid om troost en bid dat ook zij herenigd worden.

• Christina heeft veel te verwerken. De tijd in Mosoel was niet makkelijk voor haar. Bid dat ze nare herinneringen kan verwerken.