opendoors

Herstel voor Salaam na zware vervolging

In de gebedskalender vroegen we op 8 en 9 oktober gebed voor Salaam*. Salaam onderging zware vervolging en raakte hierdoor zwaar getraumatiseerd. Hij verbleef in een schuilplaats en ontving hier traumazorg. Inmiddels woont hij weer samen met zijn gezin en probeert hij het normale leven op te pakken.

Salaam: “Ik ben heel dankbaar voor uw gebed. De begeleiding en het gebed hebben mij veel genezing gebracht. Jullie gebeden hebben mij doen opleven. Bovendien heb ik een vak geleerd wat mij de mogelijkheid geeft meer te verdienen voor mijn gezin. We hebben een nieuw huis waar we een maand geleden zijn ingetrokken. Jullie gebeden hebben mij geholpen bij mijn herstel.”

Salaam wordt nog steeds streng gecontroleerd door de overheid. Hierdoor kan hij alleen af en toe ’s nachts met andere christenen samenkomen. De druk onder de christenen in Centraal-Azië is hoog en het is moeilijk voor hen om zich uit te strekken naar niet-christenen.

Dank- en gebedspunten

• Dank de Here God voor het herstel van Salaam. Bid voor meer vrijheid en minder controle door de overheid in zijn gezin en kerk.
• Salaams jongste zoon is ziek en heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen met een darminfectie. Bid voor herstel en genezing.
• Bid voor de veiligheid en vrijheid van de kerk in Centraal-Azië. Blijf ook bidden voor mogelijkheden om moslims over de Here God te vertellen.

 

*Schuilnaam