opendoors

Pastor Sory overleeft aanval radicale moslims

Pastor Sory uit Mali moest op de vlucht slaan voor radicale moslims die het op zijn leven hadden voorzien. “Ik had niet eens de tijd mijn schoenen aan te trekken”, zegt hij. Hij vluchtte het bos in, maar had al snel pijnlijke voeten. “Mijn voeten zaten vol met doornen. Ik kon niet meer verder lopen, maar ik moest.”

De pastor werkte in Dialloube, waar christenen in het geheim samenkomen. Hij verkondigde aan ieder die het maar wilde horen het evangelie. Veel mensen kwamen tot bekering.

“De problemen begonnen toen moslims hoorden over de bekeringen”, zegt Sory. “Via vrienden waarschuwden moslims mij dat ik moest stoppen om over Jezus te praten. Kort daarna was er een aanval dicht bij mijn huis waarbij ze een christen doodden. Daarna gingen ze op zoek naar mij. Mijn buurman bracht mij hiervan op de hoogte en ik vluchtte meteen. Mijn vrouw en kinderen bleven thuis aangezien de aanvallers alleen naar mij op zoek waren.”

De aanvallers zochten lang naar de pastor, maar konden hem nergens vinden. De volgende dag kon hij weer veilig naar huis terugkeren. Sory woont en werkt inmiddels op een andere locatie, maar de angst voor een aanval is nog steeds aanwezig. Zijn kinderen leven voortdurend in angst. “Een van mijn dochters schrikt al als er een voertuig langs komt rijden. Ze rent dan naar binnen om te schuilen bij ons”, vertelt Sory.

Dank- en gebedspunten

• Dank de Here God dat Hij Sory heeft beschermd en dat de buurman hem waarschuwde om te vluchten.

• Bid om wijsheid voor Sory en zijn vrouw om hun kinderen te helpen het trauma te verwerken. Bid ook dat het gezin zich thuis voelt in de nieuwe woonplaats. Bidt u mee om bescherming?

• Open Doors verspreidt Bijbels en geeft verschillende trainingen in Mali. Bid om een zegen over dit werk en dat veel mensen tot bekering komen.