opendoors


Slachtoffer van aanslag op kerk vertelt
Bij een zelfmoordaanslag zondag op een kerk in Pakistan zijn 11 doden gevallen. De aanslag werd gepleegd op een protestantse kerk in Quatta. Er zijn meer dan 50 gewonden, waarvan enkelen in kritieke toestand verkeren.
Onder de omgekomen slachtoffers bevindt zich Yousufs 13-jarige dochter. Yousuf zat in de kerk waar de aanslag plaatsvond. “Het was een leuke morgen”, vertelt hij. “Er werd gezongen en er was een kerstprogramma voor de kinderen. Toen hoorden we ineens geweerschoten van buiten. We baden om Gods bescherming. Een beveiliger blokkeerde de kerkdeur, maar een zelfmoordterrorist liet daar zijn bom afgaan. Heel veel mensen raakten hierbij gewond.”

Het werk van de beveiligers van de kerk heeft veel levens gered. De politie was snel ter plaatse en kon in samenwerking met de beveiliger twee terroristen uitschakelen. Twee anderen vluchtten, maar werden al snel opgepakt. Eén van de beveiligers is overleden. Hij probeerde een terrorist tegen te houden, maar werd neergeschoten.
Via een lokaal netwerk van kerken steunt Open Doors slachtoffers van de aanval, met begeleiding en traumacounseling.

Dank- en gebedspunten

• Dank de Here God voor het levensreddende werk van de beveiligers en de politie.
• Bid om troost voor Yousuf en zijn familie. Wilt u ook bidden voor Yousufs 15-jarige dochter? Zij lag al voor de aanslag in het ziekenhuis vanwege een operatie die ze moet ondergaan.
• Bid voor de overlevenden van de aanslag. We vragen ook uw gebed voor de algemene situatie van christenen in Pakistan.

P.S. In de kerstperiode vinden vaak extra aanslagen plaats tegen christenen. Bidt u mee voor bescherming van onze broeders en zusters in de vervolgde kerk?