opendoors

 

Doodsbedreiging na wijzigen geloof in paspoort

Nadat Sirazul en zijn vrouw Jorina christen werden, veranderden ze de religie in hun paspoort van islamitisch naar christelijk. Ook hun kinderen werden christelijk. Sindsdien ondervinden zij veel vervolging vanuit hun familie en omgeving. Zo raakte het jonge gezin onlangs hun huis kwijt toen het door buren in brand werd gestoken.

De kinderen worden gepest op school en Sirazul is meerdere keren door zijn broer met de dood bedreigd. Bovendien deed deze broer een aanvraag bij de rechtbank om Sirazul het recht op de erfenis van hun ouders te ontnemen. Ondanks alles weigert Sirazul de Here Jezus te verloochenen. Hij zegt: “Wij zijn bereid om te sterven want we weten dat we naar de hemel gaan.”
Christenen met een moslimachtergrond in Bangladesh ervaren veel vervolging vanuit hun familie en de gemeenschap. De overheid grijpt niet in en komt niet op voor de christenen. Op deze manier zitten zij klem tussen hun vervolgers en de overheid.

Dank- en gebedspunten
• Dank de Here God voor de hoop in de harten van het gezin. Bid om kracht en volharding zodat zij sterk kunnen blijven staan tijdens de vervolging.
• Bid om Gods bescherming voor het gezin. Bidt u ook om een verandering in het hart van de broer van Sirazul?
• Bid om Gods troost en bescherming voor de kinderen van het gezin zodat zij blijven groeien in hun geloof. Wilt u ook bidden voor andere christelijke kinderen in Bangladesh die gepest worden vanwege hun geloof?