opendoors


Grote zorgen om vermiste moslimbekeerling

Nabil*, een pastor van een kleine kerk in Tunesië, maakt zich grote zorgen om kerklid Zine*. Zine is al enkele dagen vermist. Nabil is bang dat iemand uit Zines familie hem iets heeft aangedaan. Zine is nog niet zo lang christelijk en heeft een moslimachtergrond. Hij werd onlangs lid van de kerk van Nabil. Zine volgde een discipelschapstraining bij Nabil, maar die heeft hem inmiddels al enkele dagen niet meer gezien. De onverwachte verdwijning baart hem veel zorgen.

In Tunesië staan moslimbekeerlingen onder grote druk. De familie en gemeenschap accepteert het vaak niet dat een moslim christelijk wordt. Sommige christenen worden ontvoerd door islamitische milities of worden aangevallen. Anderen worden door hun familie opgesloten in huis en zwaar mishandeld.

Dank- en gebedspunten
• Dank de Here God dat Nabil de mogelijkheid had om Zine een discipelschapstraining te geven. Bid om rust en wijsheid voor Nabil in deze spannende tijd.
• Bid om kracht en bescherming voor Zine. Bid dat hij veilig en ongedeerd terugkeert.
• Nabil geeft de training aan meerdere moslimbekeerlingen. De vermissing van Zine kan hen afschrikken de training te blijven volgen. Bidt u om volharding in geloof en om bescherming voor hen?

* Schuilnamen