Afdrukken

opendoors

Abdul in tweestrijd over zijn geloof

De 21-jarige Abdul* kwam vier jaar geleden tot geloof. Toen zijn ouders erachter kwamen, dwongen ze hem om weer moslim te worden. In zijn hart bleef hij echter christen en las hij uit de Bijbel. Pas kort geleden ontdekten zijn ouders dat Abdul nog steeds de Here Jezus volgt. Ze zetten hem het huis uit en familieleden bespotten hem. 


Abdul kwam tot geloof door een droom. Twee keer droomde hij over een man in witte kleren. De droom liet hem niet los. Hij besloot een kerkdienst te bezoeken, in de hoop antwoorden te vinden. In die dienst ontdekte hij dat de man in witte kleren de Here Jezus is. Sinds die tijd bezoekt Abdul in het geheim kerkdiensten.
Op dit moment woont Abdul tijdelijk bij een vriend. Hij voelt zich erg alleen. ‘Is dit wat er kan gebeuren als ik Jezus volg? Ik weet niet of ik Jezus moet blijven volgen of weer moslim moet worden.’ De druk en de haat uit zijn familie maakt dat Abdul onzeker is over wat hij moet doen.

Dank- en gebedspunten
• Bid dat Abdul juist in deze moeilijke tijd trouw blijft aan Jezus. Bid dat de Here God hem in zijn hart overtuigt van de waarheid.
• Dank God voor moslims die tot geloof komen. Dank dat Hij hun de waarheid heeft laten zien.
• Wilt u bidden voor het lokale team van Open Doors dat naast deze nieuwe christenen staat? Bid om wijsheid en inzicht voor het team.
(* Abdul heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.)