opendoors

 

101 ontvoerde meisjes vrijgelaten

Afgelopen week werden 101 Nigeriaanse meisjes vrijgelaten door strijders van Boko Haram. De meiden werden vorige maand door diezelfde strijders meegenomen uit de stad Dapchi, in het noorden van Nigeria. Alleen Leah Sherubu wordt nog steeds vastgehouden. Volgens haar vader is dit omdat Leah christen is en zich weigert te bekeren tot de islam. Volgens onbevestigde berichten zouden daarnaast vijf van de ontvoerde meisjes zijn omgebracht tijdens hun gevangenschap.


Ook houdt Boko Haram nog steeds meer dan honderd christelijke meisjes gevangen die bijna vier jaar geleden werden ontvoerd. De ouders van deze Chibok-meisjes leven al vier jaar in spanning wat er met hun dochters is gebeurd.
Nigeria staat op de 14e plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Boko Haram pleegt regelmatig gewelddadige aanslagen met als doel terrein veroveren voor een islamitische staat.

Dank- en gebedspunten
• Dank de Here God dat de meisjes weer zijn vrijgelaten. Bid om een goede verwerking van het trauma dat ze ongetwijfeld hebben opgelopen.
• Er zijn nog altijd meisjes die gevangen zitten, zoals Leah en de eerder ontvoerde meisjes uit Chibok. Bid dat God hen merkbaar omringt met Zijn vrede en genade. Wilt u ook bidden voor de ouders van de meisjes?
• Bid om een ommekeer in het leven van Boko Haram-strijders. Bid dat ze tot geloof komen.