opendoors

 

Christenen aangevallen door dorpsgenoten
Zeven koptische christenen uit het dorp Abou El-Shuqaf raakten afgelopen zaterdag gewond bij een aanval. Wahid Fahim is christen en woont in het dorp. Hij hoorde dat moslims via de luidsprekers van de moskee werden opgeroepen de kerk aan te vallen.
“Een grote groep moslims verzamelde zich voor het kerkgebouw. Ze bekogelden het met Molotovcocktails, bakstenen en stenen, terwijl ze ‘Allah is groot’ schreeuwden”, vertelt Wahid.


“Naastgelegen huizen van kopten werden ook bekogeld met stenen. Zeven christenen raakten gewond. Toen priester Aghabius Mounir in het dorp aankwam, vernielden ze zijn auto.”
De politie arresteerde elf aanvallers. Ook negen christenen werden gearresteerd, onder wie vier gewonden. Priester Mounir en de andere christenen moesten hun aanklacht tegen de aanvallers intrekken. In ruil hiervoor kwamen de negen christenen vrij. De elf moslims werden ook vrijgelaten.”

“Ondanks alles wat er gebeurd is, worden we nog steeds bedreigd”, zegt een christen uit het dorp. “Ze zeggen: ‘We zullen het dorp van jullie zuiveren, ongelovigen’.”

Gebedspunten
• Bid voor de koptische christenen die zich onveilig voelen in hun eigen dorp en bid voor hen die gewond zijn geraakt.
• Priester Mounir leidt de kerk die is aangevallen. Bid om wijsheid, moed en bescherming voor hem
• Bid voor de leiders van de moskee en voor de radicale moslims in het dorp.