Afdrukken

hands 2274255 640

 

door Jan Jaarsveld

‘s Nachts bidden ?? Bidden kan toch overal, op elk moment? Waarom houdt Open Doors dan een nacht van gebed?

Vijf redenen om ‘s nachts te bidden:
1. Veel vervolgde christenen hebben het juist ‘s nachts moeilijk. Hoe kom je bv de nacht door als het voortdurend aan je knaagt als je onterecht gevangen zit en je familie niet weet waar je bent.  Juist in de nachtelijke eenzaamheid kunnen vragen en twijfel toeslaan.  Waar doe ik dit voor ?? Is God er wel ? Door ‘s nachts te bidden ben je meer verbonden met vervolgde Christenen (broeders en zusters)
2. Door het tijdverschil met landen als bv. Noord Korea, bid je in de nacht, als voor de gevangenen in de kampen weer een dag van zware arbeid begint.
3. De Bijbel roept ons op om onophoudelijk te bidden, dus ook ’s nachts. Romeinen 12:12 


4. ’s Nachts kun je ongestoord bidden en je concentreren op wat je zeggen wil.
5. Veel mensen in de Bijbel bidden ‘s nachts: Paulus en Silas Hand. 16:25
De gemeente van Petrus bleef ‘s nachts bidden toen Petrus gevangen zat.  Hand. 12:25
De Here Jezus zelf trok zich terug om de hele nacht te bidden.  Luk. 6:12

Nacht van Gebed in de Bommelerwaard
Vier gemeenten in de Bommelerwaard organiseerden gezamenlijk de Nacht van Gebed in de nacht van 1 op 2 juni, in de “Ontmoeting” in Zaltbommel.
We begonnen rond 20 uur met een heel kleine groep, maar spoedig kwamen er meer bidders.
Meer dan 30 bidders zijn er geweest. Ook uit andere kerken en plaatsen. Dit was heel bemoedigend.

We konden voor 8 landen bidden, zoals: Nigeria, Kameroen, Centraal- Azië, Vietnam,  India,  Eritrea, Centraal-Afrikaanse-Republiek en  Indonesië .
De ene keer voor een persoon uit het land, de andere keer voor de regeringen van het land of voor groepen mensen (christenen) die onderdrukt worden.  Zij ervaren elke dag, dat ze niet veilig en vrij over de straat kunnen gaan.  Dat ze altijd alert moeten zijn.  Dat ze altijd over hun schouder moeten kijken, of ze gevolgd worden.
We hebben ook gebeden voor de onderdrukkers, voor de mensen die, het als een opdracht zien, om mensen te vervolgen en te doden.  De geest van bezetting, die in deze mensen gevaren is weg te doen. En ze te vullen met de Heilige Geest.
We hebben veel gebeden voor de troon van God gebracht. We hopen op Gods genade voor de mensen waarvoor we gebeden hebben.

Wij, hier, hebben nog niet met vervolging te maken, maar de marge van vrijheid wordt voor ons ongemerkt kleiner. Daarom, zolang we de vrijheid hebben, laat ons bidden voor onze broers en zusters in de landen waar vervolging is.