Afdrukken

 

opendoors


Gebedsverhoring in het gevaarlijkste land voor christenen
Er is geen land waar christenen het zwaarder hebben dan in Noord-Korea. Alle inwoners worden gedwongen hun leiders te aanbidden. Bovendien zijn Bijbels in het land verboden en worden momenteel meer dan 50.000 christenen in werkkampen afgebeuld. Het is een wonder dat de kerk in Noord-Korea nog bestaat. Toch horen we vaak dat christenen juist in gevangenschap Gods nabijheid ervaren.


In het geheim probeert Open Doors onze broers en zussen op allerlei manieren te helpen. Dankzij de recente gesprekken tussen China, Amerika, Noord-Korea en Zuid-Korea is dit iets eenvoudiger geworden. Zal de ontmoeting tussen de Amerikaanse President Donald Trump en Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, deze positieve beweging versterken? Op 12 juni vindt deze historische gebeurtenis plaats. Open Doors roept christenen wereldwijd op om voor deze ontmoeting te bidden. We organiseren in de nacht van 11 op 12 juni vanuit Amerika een online gebedsevenement. Klik hier om u hiervoor aan te melden 

Dank- en gebedspunten
• De twee leiders hebben tegenovergestelde belangen. Bid dat ze bereid zijn naar elkaar te luisteren en de vrede te bevorderen.
• Dank voor de standvastigheid van christenen in Noord-Korea. Dankzij hun trouw en moed, hoort ook de volgende generatie het evangelie.
• Dank dat we christenen in Noord-Korea kunnen voorzien van het broodnodige eten, medicijnen, kleding en andere materialen. Ook ontvangen we de laatste tijd meer mensen in de schuilhuizen in China.
• Dank dat de Here God alle gevangenen op een dag bevrijdt en kerken opent, zodat Hij ook in Noord-Korea openlijk aanbeden kan worden.