opendoors

Voorganger Rachid dankbaar dat zijn kerk weer open is
Drie kerken die eerder door de Algerijnse overheid werden gesloten, zijn weer geopend. Afgelopen zondag heeft de gouverneur van de provincie Oran het besluit ondertekend. Voorganger Rachid werd verzocht om naar het politiebureau te komen. Op het bureau kreeg hij het goede nieuws te horen. “Het was ongelooflijk, want ik verwachtte dit niet. Toen ik het besluit las, kon ik eigenlijk niet geloven dat het er echt stond.” Drie kwartier na deze ontmoeting kwamen drie politieagenten de verzegeling van de kerk halen. 

Het besluit van de gouverneur dat de heropening van deze drie kerken toestaat, betekent niet dat de kerken ook een officiële registratie hebben. Sinds 2006 moeten kerken deze registratie hebben om samen te mogen komen. Een nationale commissie moet de aanvragen voor de registratie goedkeuren. In de praktijk komt de commissie nooit samen – dus geen enkele kerkaanvraag is officieel goedgekeurd of in overweging genomen.

Rachid is dankbaar dat zijn kerk de deuren weer mag openen. “We kunnen weer doorgaan met onze activiteiten, zonder dat we bang hoeven zijn voor bedreigingen. We hopen dat we als kerken in vrede en vrijheid ons werk kunnen blijven doen.”

Dank- en gebedspunten
• Dank de Here God dat de drie kerken weer open zijn en bid dat ze niet opnieuw tegenwerking ervaren.
• Wilt u bidden voor christenen die deel uitmaken van de kerken die nog steeds gesloten zijn? Bid om vrede en wijsheid.
• Bid dat de overheid stopt met het sluiten van kerken en het tegenwerken van christenen.