opendoors

 

Emmin ligt in het ziekenhuis
Emmin*, een jonge christen met een moslimachtergrond, is dinsdag hard in elkaar geslagen. Drie radicale moslims kwamen naar zijn huis toe en drongen binnen. Emmin was op dat moment alleen thuis. De mannen probeerden hem met geweld te dwingen om zich terug te bekeren naar de islam. Toen Emmin dit weigerde, hebben ze hem vreselijk hard geslagen. Emmin verblijft nu in het ziekenhuis. Hij verkeert in levensgevaar vanwege de ernstige verwondingen.

Zijn oog is beschadigd en hij heeft een zware hersenschudding. Ook missen er tanden en is zijn kaak gebroken. De dokters vrezen voor zijn leven: “Hij zal sterven of gehandicapt worden.”
Kirgizië is een land in Centraal-Azië. Hoewel het land niet op de Ranglijst Christenvervolging staat, krijgen vooral gelovigen met een moslimachtergrond dagelijks te maken met vervolging vanuit hun familie, dorp of kennissenkring. Ook bestaan er in het land meerdere wetten die beperkingen leggen op christenen.

Gebedspunten:
•    Bid dat Emmin geneest van zijn verwondingen.
•    Bid voor christenen om hem heen die erg geschrokken zijn van deze aanval.
•    Bid dat de politie deze zaak op het spoor komt en op zoek gaat naar de daders, zodat recht geschiedt.

P.S. Vorige week vroegen we om gebed voor de Amerikaanse pastor Andrew Brunson die sinds 2016 gevangen zat in Turkije. Brunson is vrijgelaten na de rechtszaak van afgelopen vrijdag. Hij is diezelfde avond met zijn vrouw vertrokken naar de Verenigde Staten. Dankt u mee voor dit wonder?