opendoors


Blessing (23) verloor tien familieleden bij een aanval


De 23-jarige Blessing kwam donderdagavond 27 september nietsvermoedend thuis uit college. Ze verwachtte gezellig een avond door te brengen met haar familie. Terwijl ze met haar familie aan het eten was, drongen er plotseling gewapende mannen hun huis binnen. Tien van haar familieleden werden doodgeschoten, waaronder Blessings moeder, zus, broers en oma. 


Blessing is verslagen: “Terwijl we aan het eten waren, kwamen ze plotseling binnenvallen en openden het vuur. Ik viel op de grond en deed alsof ik niet meer in leven was. Toch kwam een van hen naar mij toe terwijl ik op de grond lag. Hij schoot twee keer – in mijn nek en schouder. Toen ze weggingen, kon ik nog wel bewegen, dus ben ik opgestaan, naar mijn slaapkamer gelopen en onder mijn bed gekropen. Toen ik de stemmen van mijn buren hoorde, ben ik onder mijn bed vandaan gekomen en brachten ze me naar het ziekenhuis.”
Blessing is op dit moment aan het herstellen van haar verwondingen, maar is erg getraumatiseerd door de gebeurtenis. Ook haar vader is er slecht aan toe. Hij is intens verdrietig vanwege het verlies van zijn vrouw en andere familieleden. Blessing: “Hij heeft gebed nodig, want sinds de aanval is hij erg verward. Hij kan niet praten en ook niet eten. Ik weet niet wat ik moet doen.”

Gebedspunten:
•    Bid om troost, emotioneel en lichamelijk herstel voor Blessing, dat ze Gods aanwezigheid, liefde en zorg elk moment van de dag ervaart.
•    Bid dat de Here God het gebroken hart van Blessings vader geneest.
•    Bid voor veiligheid in Nigeria. Veel Nigeriaanse christenen krijgen te maken met aanvallen.
Hierbij komen veel mensen om of raken ontheemd.

PS Komende zondag 28 oktober kunt u de Open Doors-dag 2018 terugkijken. De Evangelische Omroep (EO) zendt om 09.10 uur een televisieverslag uit tijdens het programma Nederland zingt op zondag op NPO 2.