Afdrukken

De Chinese bisschop Peter Shao Zhumin uit de stad Wenzhou is vrijdagochtend 9 november meegenomen door de politie. Het is de vijfde keer in twee jaar tijd dat hij opgepakt is. Shao is vermoedelijk opgepakt omdat hij als ongeregistreerde kerkleider zich weigert aan te sluiten bij de Chinese Katholieke Patriottische Verenging, een onderdeel van de Communistische Partij. De Chinese politie geeft aan dat de arrestatie bedoeld is als ‘vakantieperiode’, maar Shao wordt waarschijnlijk ondervraagd en geïndoctrineerd.

Vier andere priesters werden maandag 5 november ook meegenomen door de politie. Een van hen werd voor ondervraging naar een hotel gebracht. Daar moest hij de nieuwe religieuze voorschriften doornemen. Een van de andere voorgangers kreeg huisarrest.
In China neemt de druk op christenen vanuit de overheid hard toe. Jongeren onder de achttien jaar mogen geen religieuze bijeenkomst bezoeken en scholen dwingen hun studenten een formulier te ondertekenen waarin staat dat ze geen religie hebben. Ook zijn er veel huiskerken gesloten. Peter Shao zal naar verwachting tien tot vijftien dagen worden vastgehouden, maar zijn vorige gevangenschap duurde zeven maanden.

Gebedspunten: