opendoors


Vier christelijke families gedwongen geloof af te zweren

Vier christelijke families in India zijn onder zware druk teruggekeerd naar het hindoeïsme. Dorpsgenoten dwongen hen om publiekelijk hun christelijke geloof vaarwel te zeggen. Dit gebeurde tijdens een Ghar Wapsi-ritueel. Het Ghar Wapsi-ritueel is een ceremonie waarbij niet-hindoes op een vaak gewelddadige manier worden gedwongen zich te bekeren tot het hindoeïsme.
Een van de slachtoffers vertelt: “Diep in ons hart geloven we nog steeds in de Here Jezus.

We zijn door onze familieleden en leden van extremistische hindoegroepen onder druk gezet om het Ghar Wapsi-ritueel uit te voeren. Ze dreigden ons het dorp uit te zetten en ons te martelen als we het niet zouden doen.”
Indiase christenen krijgen steeds meer te maken met deze zogenaamde Ghar Wapsi-campagnes. Weerstand bieden is erg moeilijk. Indiase media verheerlijken het feit dat extremistische groepen in staat zijn christenen terug te laten keren tot het hindoeïsme. Hiermee worden Indiërs indirect aangemoedigd om het ritueel ook uit te voeren in hun eigen dorp.

Gebedspunten:
-    Bid voor de leden van deze vier families. Ze hebben ongetwijfeld last van angst en schuldgevoelens.
-    Bid dat Indiase media stoppen met het verspreiden van berichten over Ghar Wapsi-rituelen. De levens van veel Indiase christenen lopen hierdoor gevaar.
-    Bid dat de Here God de harten van Indiërs zacht maakt ten opzichte van christenen en dat ze openstaan voor het evangelie.
P.S. In India wordt het hindoeïsme steeds populairder. Veel Indiërs willen dat elke Indiër hindoe is. Indiase christenen krijgen hierdoor steeds vaker te maken met geweld. Gebed voor deze situatie is hard nodig. Open Doors is daarom de tweejarige gebedscampagne ‘Eén voor India’ gestart. Meebidden? Meld je hier aan en ontvang tweewekelijks een e-mail met actuele gebedspunten en extra’s.