opendoors

 

Diep (40) en Ha (35) ernstig mishandeld
“Jullie hangen een vreemde godsdienst aan. Jullie moeten jullie geloof opgeven,” zeiden twee dorpsgenoten tegen de zussen Diep* (40) en Ha* (35) uit Vietnam. De beide vrouwen gaven hun geloof niet op. Toen begonnen de twee mannen hen hard te slaan. Ook moesten de vrouwen buigen voor hen. De vrouwen werden vervolgens opgesloten en pas een uur later bevrijd door buren die hen hoorden huilen.


Toen hun voorganger, pastor Bao, melding maakte van het incident bij lokale autoriteiten, zeiden die: “Als ze de Here God niet verloochenen, sturen we iemand naar hen toe die hen opnieuw gaat slaan. We verbieden jullie hen naar het ziekenhuis te brengen.” Maar Diep en Ha hadden veel pijn en besloten toch naar een ziekenhuis te gaan. Daar aangekomen werd er maar heel weinig aandacht aan hen besteed en werden ze snel naar huis gestuurd. De autoriteiten hadden het ziekenhuis opgedragen hen niet op te nemen.
Diep en ook Ha, die weduwe is en voor haar vier kinderen zorgt, hebben allebei veel moeite met ademhalen. Diep kan op dit moment maar vijftien stappen lopen en heeft dan alweer een pauze nodig om op adem te komen. Helaas hebben de zussen onvoldoende geld om opnieuw naar het ziekenhuis te gaan. De vrouwen worden opgevangen door pastor Bao, maar worden nog steeds door hun dorpsgenoten bedreigd.

Gebedspunten:
- Bid voor zowel lichamelijke als emotionele genezing voor Diep en Ha.
- Bid dat de Here God voorziet in financiële middelen zodat Diep en Ha toch naar het ziekenhuis kunnen. 
- Bid dat de Here God de harten van de lokale autoriteiten verandert, zodat ze een proces-verbaal opmaken en ook het ziekenhuis toestaan zorg te verlenen aan de zussen.
- Bid voor wijsheid voor pastor Bao en zijn gemeente om dicht naast de zussen te staan in deze moeilijke periode.