Onrecht: soms kijken we er liever van weg. Het is oncomfortabel om geconfronteerd te worden met datgene wat er niet klopt in de wereld. Toch hebben we als christenen een andere opdracht. Onrecht gaat God aan het hart. Daarom zet de Week van Gebed voor de eenheid van 20 t/m 27 januari 2019 het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed onze blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. U en jij zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen.Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De onderwerpen voor de gebedsweek van 2019 zijn aangereikt door christenen uit Indonesië. Zij zien een toename van onrecht en corruptie in hun land. Dit onrecht gaat gepaard met exclusiviteit en verdeeldheid. Tijdens de Week van Gebed voor de Eenheid in 2019 bidden we daarom juist voor recht en gerechtigheid. Tijdens deze week krijgen we elke dag een probleem dat door onrecht veroorzaakt wordt in ons blikveld. Door het recht voor ogen te houden komen we gezamenlijk in actie en zoeken we het recht en niets dan het recht in gebed en in onze daden.
Zie voor meer informatie: https://www.missienederland.nl/weekvangebed2019

Evenals voorgaande jaren doen verschillende kerken en gemeenten in de Bommelerwaard weer mee aan de Week van Gebed.
Graag zien we de kring van kerken en gemeenten die mee willen doen uitbreiden
Vandaar ontvangt u hierbij voor het eerst of opnieuw een uitnodiging om mee te doen.
Concreet hebben wij een aantal vragen voor u waar u op kan reageren.
Doet uw kerk of gemeente mee met de week van gebed?
Op welke wijze wilt u dit inhoud geven?
Wilt u uw kerk of kerkelijk centrum open stellen om samen met andere kerken en gemeenten te bidden in de Week van Gebed?
Welke dag is voor u het meest geschikt?
Wilt u meer informatie met betrekking tot de Week van Gebed?
Binnenkort ontvangt u extra informatie rondom de Week van Gebed.
Wilt u uw vragen en opmerkingen vóór 25 december mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een hartelijke groet namens het team Bommelerwaard van de Week van het Gebed.
Henk van den Brink
Tel: 06-348 848 72