opendoors

 

Twintig meisjes ontvoerd door rebellengroep
Twintig meisjes die lessen volgden op een Bijbelschool in Myanmar, zijn onder dwang meegenomen door gewapende rebellen. Ze zitten al ruim twee maanden vast in het legerkamp van de rebellengroep. Hun pastor maakt zich grote zorgen. “Ik vrees voor hun veiligheid”, zegt hij.
De groep ontvoerde diezelfde dag ook 21 jongens. Zij wisten te ontsnappen, maar sommigen van hen zijn getraumatiseerd.

De rebellen dwongen hen mee te doen aan militaire trainingen. Ook moesten ze met vuurwapens oefenen. 
En tijdens hun vlucht door het oerwoud hadden ze niets te eten. “De meeste jongens weten er nu aardig mee om te gaan”, vertelt hun pastor. “De kerk heeft hen onderdak geboden en ze voelen zich weer veilig.”

De rebellen houden ook 92 pastors gevangen. Op Facebook schreef de rebellengroep dat alle kerken, zendelingen, Bijbelleraren en pastors moeten worden onderzocht. Ook moeten zendelingen uit het buitenland worden verbannen en mensen die evangelisatieactiviteiten steunen worden gestraft.

Gebedspunten:
- Bid om Gods vrede en bescherming voor de meisjes. Ze zijn ongetwijfeld bang en missen hun familie.
- Bid dat de 21 ontsnapte jongens de traumatische gebeurtenissen kunnen verwerken. Bid ook voor de pastor die hen hierin begeleidt.
- Bid voor de rebellen. Dat ze tot inzicht komen en beseffen dat de Here God over de ontvoerde meisjes en pastors waakt.