Afdrukken

opendoors

 

Doodstraf voor Qaisir en Amoon
Twee christelijke broers uit Pakistan, Qaisir en Amoon, zijn vorige week door de rechtbank veroordeeld tot de doodstraf. Acht jaar geleden zorgde een ruzie tussen de broers en vrienden voor spanning. Qaisirs vriend maakte een beledigende opmerking over de zus van een andere vriend en gaf Qaisir hier de schuld van. Qaisir ontving hierna doodsbedreigingen en besloot samen met zijn broer het land te verlaten. 


Toen Qaisir en Amoon in 2012 terugkeerden naar Pakistan, ontdekten ze dat er een rechtszaak tegen hen was aangespannen. Qaisir zou ‘respectloos materiaal’ op zijn website hebben gepubliceerd. De broers worden, net zoals Asia Bibi, beschuldigd van het overtreden van de wet tegen godslastering.
“Dit is een hele ongelukkige situatie”, vertelt de directeur van het Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement, het centrum dat de twee broers verdedigde. “Vanwege bedreigingen afkomstig van hard-liners schuiven lagere rechtbanken de verantwoordelijkheid af op het opperste gerecht. Ik ben bang dat Qaisir en Amoon jaren moeten wachten voordat er recht geschiedt.” Beide mannen zijn getrouwd en Qaisir heeft drie kinderen. Vooral zijn 14-jarige zoon heeft het erg moeilijk.

Gebedspunten:
-    Bid dat de Here God Zijn trouw laat zien aan Qaisir en Amoon en dat zij Zijn vrede ervaren op de plaats waar ze zijn.
-    Bid voor de vrouwen van Qaisir en Amoon en voor Qaisirs kinderen. Dat ze troost vinden bij de Here God en zich aan Hem vastklampen.
-    Bid voor de situatie in Pakistan en voor broeders en zusters die in het land wonen. De situatie is erg gespannen. Bid ook voor Asia Bibi van wie we niet weten waar en in wat voor omstandigheden zij zich bevindt.