opendoors

 

Veel christenen gearresteerd rondom Kerst
Amir (39) en zijn vrouw Mahnaz (36) zijn begin december voor de ogen van hun 7-jarige dochter door de veiligheidsdiensten opgepakt. Sinds hun arrestatie zitten ze vast. Ze mogen geen contact hebben met hun familie, waaronder hun dochter. De dochter van het echtpaar is ondergebracht bij familieleden.
Een paar dagen eerder arresteerden leden van de veiligheidsdiensten de zussen Shima (27) en Shokoofeh (30). Boeken, telefoons en computers werden in de beslag genomen.

De zussen zijn meegenomen en fysiek mishandeld tijdens hun verhoor. Daarna zijn ze naar een gevangenis gebracht.

Iraanse christelijke leiders merken dat de druk op christenen en het aantal arrestaties rond Kerst toeneemt. Dit jaar is een zwaarder jaar dan voorheen. In de afgelopen weken zijn er al tientallen christenen gearresteerd. Kerst is een periode waarin veel Iraniërs geïnteresseerd raken in het evangelie. Door christenen hard aan te pakken probeert de overheid mensen te ontmoedigen christen te worden.

Gebedspunten:
- Bid om Gods troost en nabijheid voor de gearresteerde christenen. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze de feestdagen in een cel doorgebracht.
- Bid om hereniging voor Amir, Mahnaz en hun dochter. Ze missen elkaar ongetwijfeld heel erg. Bid ook dat het zien van de arrestatie geen emotionele schade achterlaat bij hun dochter.
- Bid dat de zussen Shima en Shokoofeh Gods aanwezigheid en liefde ervaren in de gevangenis.