Afdrukken

opendoors

 

Pastor Hector vermoord door bendeleden
De vredestichter. Zo stond pastor Hector Galarza* bekend onder de bewoners van een klein stadje in het noordwesten van Colombia. Veel mensen verbraken hun banden met criminele bendes toen pastor Hector het evangelie met hen deelde. Dit was niet naar de zin van de rebellen. Pastor Hector is vermoedelijk om deze reden doodgeschoten door twee leden van een gewapende groep. 


De vrouw van pastor Hector, Mercedes, is erg verdrietig. Ze heeft veel last van zenuwaanvallen. Ook haar kleinkinderen schrikken op bij elk geluid dat ze horen. “De kinderen moeten vaak huilen wanneer ze aan hun opa denken”, vertelt Angela, de dochter van pastor Hector. “Ze hebben hem dood op de vloer zien liggen. Soms kunnen ze er niet van slapen.” 
De familie is na de begrafenis voor hun veiligheid verhuisd naar een andere stad. Te midden van de moeilijke omstandigheden – hun huis overstroomt vaak als het regent – halen ze kracht uit hun geloof. Ook zijn ze trots op de man die pastor Hector was. Hij diende de Here Jezus met heel zijn hart en uit alle kracht. Open Doors ondersteunt de familie met pastorale zorg en financiële hulp. 
* Schuilnaam

Gebedspunten:
- Bid voor het gezin van pastor Hector. Dat Mercedes, Angela en de kleinkinderen zich getroost voelen door de Here God en dat ze de pijn van het gemis in Zijn handen leggen.
- Bid voor de mensen uit de stad die geschokt zijn door de moord op de pastor, maar ook verdrietig zijn. Bid dat de Here God iemand stuurt die pastor Hectors taak overneemt.
- Bid voor de bendeleden die pastor Hector hebben vermoord en ook voor de groepen die veel geweld veroorzaken.