Afdrukken

opendoors

 

Spannende dag voor acht gelovigen
Acht Oezbeekse christenen met een moslimachtergrond verschijnen vandaag voor de rechter. De politie deed in november een inval bij een van hun bijeenkomsten. Ze lieten de vrouwen en jongeren gaan, maar arresteerden acht mannelijke gelovigen.
De agenten pakten hun telefoons af, namen christelijke boeken in beslag en namen vingerafdrukken af. Na vier uur lange ondervragingen lieten ze de mannen gaan met de waarschuwing dat ze binnenkort een oproep zouden ontvangen om zich te melden bij het politiebureau.

De mannen hoorden voor lange tijd niets van de politie. Wel werden ze door de lokale moslimgemeenschap bijeengeroepen. Die verbood hen om verdere ontmoetingen te organiseren.
Inmiddels hebben de mannen een oproep gehad en verschijnen ze vandaag voor de rechter. Het is onbekend wanneer de rechter een uitspraak doet. De lokale gelovigen zijn erg verdrietig. Ze hebben het vermoeden dat een van hen als spion werkzaam is voor de politie. Tijdens de arrestatie lieten de agenten namelijk merken dat ze op de hoogte waren van de bijeenkomst. Sommige christenen komen daarom uit angst niet meer naar de bijeenkomsten.

Gebedspunten
-    Bid dat de acht mannen Gods aanwezigheid en kracht ervaren tijdens het aanhoren van de beschuldigen en dat hun harten vol rust zijn. Bid ook voor hun vrouwen en kinderen.
-    Bid dat de rechters een milde houding aannemen ten opzichte van de acht mannen en dat de Here God hun harten stuurt.
-    Bid voor de lokale christelijke gemeenschap die erg bezorgd is en die misschien gevaar loopt. Bid dat de gelovigen dankzij Gods kracht hun angst overwinnen en toch weer samenkomen.

Bron: Forum 18