Afdrukken

Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, willen we verhalen vertellen over God en het volgen van Jezus. Verhalen die levens veranderen, mensen raken en in beweging brengen om in liefde met elkaar te leven.

Dit is de missie waaraan de Evangelische Omroep (EO) al 50 jaar invulling geeft. In de zomer van 2018 stond dit onder druk. Vanuit de politiek werden bezuinigingen voorgesteld die het maken van levensbeschouwelijke programma's zwaar zouden raken. Inmiddels zijn de voorgenomen bezuinigingen grotendeels teruggedraaid, maar het risico blijft bestaan. De EO wil ook in de toekomst programma's blijven maken over het volgen van Jezus. Het jaar 2019 is daarbij erg belangrijk, omdat eind 2019 een ledentelling plaatsvindt die bepaalt welke plaats de EO krijgt binnen de publieke omroep.

Wanneer u een blijvend christelijk geluid in de media belangrijk vindt dan kunt u overwegen om EO lid te worden voor het actietarief van 10 euro per jaar. Leden vanaf 16 jaar worden meegenomen in de ledentelling. Aanstaande zondag liggen hiervoor formulieren op de 'balie' in de kerk. Ingevulde formulieren kunt u bij mij inleveren.

Leon van Maaren

Penningmeester EGB - Kerk met Passie
Hoofd Financiƫle Zaken Evangelische Omroep