Afdrukken

opendoors

 

Nasima en haar gezin in levensgevaar
Boze dorpsgenoten kwamen afgelopen zondag ’s nachts naar het huis van Nasima, een christen met een moslimachtergrond. “Weg met de christenen. We gaan jullie nu doden”, schreeuwden ze. Nasima, haar man en kinderen vluchtten meteen naar een ander gebied. De dorpsgenoten plunderden de kerk en hun huis. Ze maakten alles wat ze vonden kapot: Bijbels, liedboeken en andere christelijke materialen. 


De aanval kwam niet als verrassing voor Nasima. Zij en haar man kwamen tien jaar geleden tot geloof en kregen vanaf dag één al te maken met vervolging. Vooral hun buurman maakte hen het leven zuur. “Hij zei dat hij ons zou doden als we ons geloof in de Here Jezus niet zouden opgeven en naar de islam zouden terugkeren”, vertelt Nasima. Toch weerhield dit hen er niet van om hun geloof te delen met anderen. Mensen kwamen tot geloof en er ontstond zelfs een gemeente.
De leden van de gemeente zijn erg bang op dit moment. Een Open Doors-veldwerker vreest dat sommigen van hen terugkeren naar de islam vanwege het geweld. Nasima zelf verblijft samen met haar man en kinderen op een geheime schuilplaats. De dorpelingen zijn nog steeds naar hen op zoek. Om te voorkomen dat het gezin terugkeert, hebben ze maïs geplant op de plek waar eerst Nasima’s huis stond.

Gebedspunten
-    Bid om bescherming voor Nasima, haar gezin en de andere gelovigen uit haar dorp.
-    Bid dat ze standvastig blijven in het geloof en zich vastklemmen aan de Here God.
-    Bid dat de Here God hen laat zien wat wijsheid is in deze situatie.
-    Bid dat de autoriteiten de rechten van Nasima en haar gezin beschermen. 

PS De christelijke ex-gouverneur Ahok uit Indonesië is vandaag vrijgekomen uit de gevangenis: reden tot dankbaarheid. Lees meer over zijn vrijlating.