opendoors

 

Bloedigste aanslag in jaren
Broeders en zusters op de Filipijnen zijn afgelopen zondag opgeschrikt door twee bomaanslagen. De eerste bom ging af tijdens een mis in een kathedraal op het zuidelijk gelegen eiland Jolo. Terwijl hulpdiensten arriveerden om hulp te verlenen aan de slachtoffers, ging de tweede bom af. Twintig mensen zijn omgekomen en 112 mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers bevinden zich tenminste zes kinderen. 


Islamitische Staat (IS) eiste de aanslagen op. De Filipijnse overheid verdenkt echter de groep Abu Sayyaf, een organisatie die trouw heeft gezworen aan IS, ervan dader te zijn. De aanslag zou een vergelding zijn voor de dood van een van hun leden.

De lokale overheid greep direct na de aanslag in door de beveiliging voor christelijke instanties op te schroeven. Dit geldt ook voor christelijke scholen. Een medewerker van Open Doors vertelt: “Christelijke scholen worden beveiligd, omdat zij ‘geschikte’ doelwitten vormen voor eventuele verdere aanslagen.”
Gebedspunten
-    Bid om genezing voor de gewonde slachtoffers. Veel van hen liggen in het ziekenhuis. Bid dat de Here God hun pijn vermindert en spoedig herstel geeft.
-    Bid om troost en kracht voor de familie van de nabestaanden. Bid dat ze de aanwezigheid van de Here God en Zijn leiding in hun levens ervaren.
-    Bid dat de angst die is gecreëerd geen grip krijgt op de kerk, de christenen en de samenleving.
-    Bid dat de Here God zich openbaart aan de daders van de aanslagen, zodat ze de Here God gaan dienen in plaats van geweld aan te richten.