opendoors

 

55-jarige Adeeb door IS ontvoerd 
IS-strijders vielen drie weken geleden een bus aan in de buurt van El-Arish, een Egyptisch stadje dat bekend staat als een van de gevaarlijke steden om als christen te wonen. Alle buspassagiers moesten hun paspoort aan de terroristen laten zien. Toen een van hen het paspoort van Adeeb (55) controleerde, ontdekte de man dat hij met een christen te maken had.
De strijders namen Adeeb mee naar buiten, duwden hem in hun auto en reden weg. Adeebs familie heeft sindsdien niets meer van hem vernomen.

“We zijn erg bang dat hij vermoord is”, vertelt neef Mina. “Bid alsjeblieft voor hem. Mijn oom is een hele vriendelijke man. Hij was op weg naar familieleden om hen te bemoedigen en geld te brengen. Hij wist dat ze moeite hadden om rond te komen.”
Christenen uit El-Arish zijn in paniek na het nieuws van Adeebs ontvoering. Velen van hen zijn nog maar net teruggekeerd nadat ze waren gevlucht voor de IS-strijders. “Wat er met Adeeb is gebeurd laat duidelijk zien dat de militanten hier geen christenen willen hebben”, zegt priester Youssef. “De politie heeft christenen verboden de stad te verlaten of in te gaan. De situatie wordt met de dag slechter.”

Gebedspunten
- Bid dat Adeeb Gods aanwezigheid, troost en kracht ervaart op de plek waar hij zich bevindt.
- Bid dat de strijders Adeeb vrijlaten en dat hij veilig en wel bij zijn familie terugkomt.
- De familie van Adeeb is erg verdrietig. Bid dat de Here God hen troost en de angst van de christenen uit El-Arish wegneemt en dat ze vertrouwen op Hem.

P.S. In Nigeria zijn aanstaande zaterdag verkiezingen. Christenen in het midden van het land kregen tijdens eerdere verkiezingen te maken met veel geweld. Bid voor rust in het land en bid dat christenen in vrede kunnen stemmen.