Afdrukken

opendoors


Anant (40) onthoofd om zijn geloof
De 40-jarige Anant is op 11 februari alleen met zijn 11-jarige zoon thuis als drie mannen zijn huis binnenstormen. Zijn vrouw, Sukbati, en vier dochters zijn op dat moment niet thuis. De drie mannen nemen Anant mee naar buiten en vermoorden hem midden op straat. Ze hakken zijn hoofd af en laten zijn lichaam buiten liggen.

Sinds zijn bekering negen maanden geleden werden Anant en zijn familie lastiggevallen en bedreigd door hun dorpsgenoten.

De familie mocht geen water halen uit de dorpsput, Anant werd twee keer in elkaar geslagen en zijn familie werd verbannen uit het dorp. Daarom gingen ze een kilometer buiten het dorp in Oost-India wonen, maar dat mocht niet baten.  
Lokale dorpelingen vertellen dat extremistische hindoes de Naxal (een Indiase, Maoïstische guerrillagroep) hadden ingehuurd om Anant te vermoorden. De hindoes lieten de Naxal geloven dat Anant hun geheimen aan de politie zou doorgeven. “Maar Anant was van niemand een vijand,” vertelt een andere christen.   


In de afgelopen jaren zien christenen in India vervolging steeds meer toenemen. Vooral in staten waar antibekeringswetten zijn aangenomen. Deze wetten zijn op het eerste gezicht bedoeld om gedwongen bekeringen te voorkomen. In de praktijk worden ze echter gebruikt om minderheden zoals christenen en moslims aan te vallen.

Gebedspunten:
- Bid om kracht en geloof in de Here God voor Sukbati. Zij blijft achter met vijf kinderen om voor te zorgen.
- Hoe het nu met Anants familie is, is niet bekend. Bid dat de Here God hen voorziet in wat ze nodig hebben.
- Bid voor christenen in India. Bid om bescherming en vertrouwen in Jezus Christus, ook als vervolging verder toeneemt.

PS Open Doors heeft een tweejarige gebedscampagne voor India gelanceerd. Lees hier op onzewebsitemeer over. Bidt u mee?.