opendoors

 

Ritonga (22) riskeert gevangenisstraf
Gevangen worden gezet om een reactie op Instagram. Mogelijk overkomt het de christelijke student Ritonga (22) uit Indonesië. Islamitische leeftijdsgenoten filmden de verbranding van een islamitische vlag en zetten de video online. Ritonga liet zich vervolgens in een reactie op de video negatief uit over de islam. Dit gebeurde op 24 oktober vorig jaar. Een dag later omcirkelden honderden moslims uit protest zijn huis en werd Ritonga gearresteerd.

De aanklagers beschuldigen hem van het beledigen van de islam en het bedreigen van de religieuze vrede in het land. De strafrechter eist een gevangenisstraf van 18 maanden tegen Ritonga. Hier komt mogelijk een boete van ruim 600 euro bovenop.
Ritonga’s advocaat laat weten dat Ritonga spijt heeft van zijn actie en zijn excuses heeft aangeboden aan de islamitische gemeenschap. Het Indonesische instituut voor democratie en vrede is teleurgesteld. De strafeis voor een dergelijke overtreding is volgens het instituut veel te zwaar. “De strafeis is tot stond gekomen onder druk van radicale islamitische groepen”, zegt een van de directeuren.

Gebedspunten:
- Bid om kalmte en rust voor Ritonga, terwijl hij op de uitspraak wacht.
- Bid dat de rechters in het beoordelen van de strafeis niet toegeven aan de druk van radicale islamitische groepen.
- Bid voor Indonesische christenen. Zij moeten vanwege de godslasteringswet die geldt in het land altijd op hun woorden letten.