Afdrukken

opendoors

 

Pastor Elahi (62) vals beschuldigd van verkrachting
Valse beschuldigingen: een eenvoudig middel om iemand in kwaad daglicht te stellen. Vervolgde christenen krijgen er vaak mee te maken. Zo ook pastor Elahi (62) uit Bangladesh. De politie kwam tien dagen geleden om 02.00 uur ’s nachts naar zijn huis en arresteerde hem. De plaatselijke imam beschuldigt hem van een verkrachting die vijf jaar geleden plaatsvond. Op de dag van de verkrachting was pastor Elahi echter helemaal niet aanwezig in de stad.

De imam die hem beschuldigt, valt pastor Elahi al jarenlang lastig. Een aantal jaar geleden vernielde hij het gebouw waar de pastor diensten organiseerde. Ook probeerde hij leden van de gemeente ervan te weerhouden kerkdiensten te bezoeken. Pastor Elahi zit nog steeds vast in afwachting van de uitspraak die vandaag plaatsvindt. De imam eist daarnaast samen met de lokale politie en lokale leiders een enorm geldbedrag van de familie en de kerk. Hiermee willen zij de zaak afdoen. De familie is alleen niet in staat het bedrag te betalen aangezien al hun geld opgegaan is aan het inhuren van een advocaat.

Gebedspunten:
+ Bid dat pastor Elahi en zijn familie hoop en rust vinden in de Here God. Ze voelen zich op dit moment erg gefrustreerd.
+ Bid dat de andere gelovigen zowel geestelijk als mentaal voorbereid zijn op meer vervolging. Bid dat ze sterk staan in hun geloof en dat ze hun geloof in Christus niet opgeven, zelfs al is hun pastor er niet.
+ Bid dat de Here God voorziet in middelen om te vechten voor recht.