opendoors

 

Abdul en Haider bidden voor goede uitslag
In Algerije zijn er de afgelopen maand veel protesten geweest. Burgers demonsteren tegen president Abdelaziz Bouteflika (82), die al bijna twintig jaar aan de macht is. Bouteflika heeft zich vervolgens teruggetrokken als presidentskandidaat, maar de protesten houden aan. Veel christenen maken zich zorgen om de protesten en de uitslag van de verkiezingen. 


“Kerken bidden en vasten sinds het nieuwe jaar een goede uitslag van de verkiezingen”, vertelt Abdul*, een Algerijns christen. Haider*, een ander christen, zegt: “We hopen dat de wet die in 2006 is ingesteld, afgeschaft wordt.” In deze wet staat dat christenen die veroordeeld zijn voor het bekeren van een moslim vijf straf jaar krijgen.
De Algerijnse overheid zet christenen steeds meer onder druk. Zo sloten en verkochten ze meerder kerkgebouwen. Hierdoor wordt het voor Algerijnse christenen moeilijker om samen te komen. Ook komt de politie steeds vaker langs om inspecties uit te voeren. “We hopen dat de Here Jezus ingrijpt in dit land”, zegt Abdul.

Gebedspunten:

  • Bid voor een goede uitslag voor de verkiezingen.
  • Bid dat de wet van 2006 wordt ingetrokken en dat christenen meer vrijheid krijgen om te evangeliseren in hun land.
  • Bid dat de kerkgebouwen die gesloten of verkocht zijn weer open gaan.
  • Bid om moed en kracht voor Abdul en Haider in deze periode.