Op woensdag 29 mei is er een avond geweest over abortus. Deze avond werd verzorgd door de NPV (Nederlandse PatiëntenVereniging). Bert Schalk wil graag jullie aandacht voor deze bijzondere organisatie vragen!

De NPV is een christelijke organisatie met zo’n 55.000 leden. De organisatie werkt landelijk, maar heeft ook lokale afdelingen (waaronder in de Bommelerwaard). Vanuit de waarden ‘beschermwaardigheid’, ‘solidariteit’ en ‘zorgzaamheid’ vormt de NPV haar gedachtegoed over medische ontwikkelingen die vanuit de christelijke ethiek doordenking en duiding vragen. De NPV kan dit niet zonder onze hulp!

De NPV draagt haar gedachtegoed – samengevat in de lijfspreuk zorg voor het leven – uit, stelt dat aan kerk, samenleving en overheid beschikbaar en geeft dat praktisch vorm. Zo biedt de NPV vanuit christelijk perspectief houvast en uitzicht in de zorg voor het leven, vanuit de overtuiging dat elk leven beschermwaardig is vanaf het prille begin tot en met het einde. Dit kan de NPV alleen doen wanneer zij een grote achterban hebben! Door lid te worden van de NPV wordt hun stem sterker in de gesprekken die zij met de politiek en de organisaties voeren. Daarom wil ik eenieder aanmoedigen om lid te worden van de NPV, informatie ligt in de koffiehoek van de kerkzaal.

Tevens is de afdeling Bommelerwaard op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, je moet dan denken aan een boodschapje doen, een autoritje naar het ziekenhuis of huisarts, een avond op bezoek om de eenzaamheid te vullen enz.

Door dit vrijwilligerswerk kunnen we iets van ons christen zijn laten zien aan de mensen om ons heen, ook hiervoor is informatie aanwezig in de koffiehoek van de kerkzaal.

Voor meer informatie kun je Bert Schalk aanspreken.