Uitnodiging

Zaterdagmiddag 5 oktober (aanvang word nog bekend gemaakt) nodigen Jacob en Janneke van den Bogerd jullie uit voor een aanbidding en presentatie van hun verlangen.

Ik hoor menigeen denken wie zijn dit, Jacob komt net als ondergetekende uit een aannemers familie uit Zuilichem en ik heb Jacob leren kennen bij stichting Naar House. Samen met Jacob hebben wij op vele party’s de bevrijdende boodschap van Jezus mogen brengen.

Samen met hun zoons Judah en Jezra wonen Jacob en Janneke momenteel in Breda. Sinds 2012 hebben ze zich in samenwerking met een team ingezet voor gemeentestichting in de wijk Heuvel. Daaruit is de interculturele kerkplant Licht! ontstaan. De missie van Licht! is om vanuit de Liefde van God te bouwen aan Interculturele Communities (Lichtfamilies), waarin mensen Heelheid en Hoop ervaren en Thuiskomen bij God en anderen bij Hem Thuisbrengen. Licht! is sinds een aantal jaren onderdeel van het ICP-network.

De afgelopen jaren is bij Jacob en Janneke het verlangen gegroeid om hun gemeentestichtende werk voort te zetten in het postkatholieke Italië. In mei 2020 gaan ze in Verona wonen en gaan daar bouwen aan een Italiaanstalige, christelijke, interculturele gemeenschap. "We willen relaties opbouwen met de mensen in ons alledaagse leven; ouders van klasgenoten van onze zoontjes, buren, mensen in onze wijk, mensen die we tegenkomen tijdens bijvoorbeeld het sporten."

Voor een uitgebreide informatie verwijs ik u graag naar de website van ECM www.ecmnederland.nl/bogerd 

Omdat er een grote achterban van Jacob uit deze regio komt, heeft Jacob gevraagd of deze presentatie in de EGB kan plaats vinden en hier willen wij graag aan meewerken en daarom nodigen wij u met vrijmoedigheid uit voor deze middag.

Bert Schalk