Hulp vragen en hulp bieden, wij als gemeente zijn geroepen om naar elkaar om te zien. Via deze mail leggen we uit hoe we hier vanuit de gemeente invulling aan willen geven.
In deze crisis zijn veel mensen aan huis gebonden en missen sociale contacten.Het gevolg kan eenzaamheid zijn en veel tijd om te piekeren. Ook is voor sommige mensen het doen van een boodschap niet meer gewenst of niet meer mogelijk.Aan de andere kant wil je misschien juist helpen, maar je weet niet waar te beginnen.
Daarom twee concrete vragen:
Heb je hulp nodig of ken je iemand waar jij je zorgen om maakt? En wat je nu niet zelf (in je eentje) op kunt lossen? Geef aan welke hulp nodig is, zoals praktische hulp; een praatje maken of wellicht een gesprek met iemand van het pastorale team?Het kan zijn dat bovenstaande al speelt in je huisgroep, probeer het dan gezamenlijk op te lossen.
 
Wil je hulp bieden?Geef aan wat je zou willen doen. Een praatje maken via de telefoon, kaartje sturen, boodschappen doen of welke andere hulp dan ook.
 
Schroom niet! Je kunt je hulpvraag of -aanbod kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We zullen ons best doen om de hulpvraag en het aanbod zo goed mogelijk op elkaar af stemmen.
 
We wensen jou Gods zegen in deze moeilijke tijd.
Hartelijke groeten,
 
Team pastoraat en dienstbaarheid