Op maandag 5 oktober 2020 zijn er aanvullende maatregelen en adviezen gekomen voor kerken en geloofsgemeenschappen. Wij als EGB sluiten ons aan bij de landelijke adviezen en dat betekent dat we opnieuw aanpassingen zullen moeten doorvoeren. 

De meest in het oog springende nieuwe regel is dat er maximaal 30 gasten in de dienst mogen zijn. Om dit goed te bewaken en iedereen een kans te geven de dienst bij te kunnen wonen, gaan wij met ingang van zondag 11 oktober werken met een registratiesysteem voor zowel de diensten als de overige activiteiten. In de zaal zullen de kosters dit aantal bewaken. Wij vragen van iedereen begrip hiervoor. 

Belangrijkste maatregelen:
 • Er mogen maximaal 30 gasten in de zaal, volwassenen incl. kinderen (dit is exclusief organisatieteam).
 • Kinder- en jeugdwerk is mogelijk (ook hier maximaal 30 kinderen/jongeren per ruimte excl. organisatie/leiding).
 • Wij voeren een registratiesysteem in (iedereen die wil wordt bij toerbeurten uitgenodigd).
 • Er mag niet (meer) gezongen worden (niet door gemeenteleden wel door de muziekgroep).
 • Wij adviseren om mondkapjes te dragen tijdens verplaatsingen (binnenkomst en vertrek).
Dit zijn de maatregelen voor de maand oktober. Het is mogelijk dat er in de toekomst voor kerken meer maatwerkopties komen. Het kan ook dat maatregelen nog strenger worden.  Wij bidden dat het virus weer snel teruggedrongen wordt en dat er spoedig weer meer mogelijk zal zijn voor ons als kerken en thuis.
 
Aanmelden via kerktijd.nl
Wil jij de komende maand deelnemen aan EGB-activiteiten of naar een dienst komen? Registreer je dan SNEL via de website van Kerktijd. Op deze site doe je het volgende:
 1. Je meldt aan wie je bent, wat je mailadres is en met hoeveel mensen je wilt komen.
 2. Je maakt een wachtwoord aan.
 3. Je klikt aan voor welke activiteiten je ingedeeld zou willen worden.
   
Het systeem werkt met een eerlijk roulatiesysteem waarbij iedereen die zich aanmeldt evenveel kans krijgt om de diensten/activiteit in de zaal mee te kunnen maken.
 1. Als het systeem jou heeft ingedeeld, dan krijg je een mail met een uitnodiging. Deze moet je binnen 48 uur bevestigen.
 2. Word je uitgenodigd maar bevestig je dit niet? Dan wordt de uitnodiging naar een volgend persoon gestuurd.
 3. Kun je toch niet komen? Dan annuleer je en wordt de uitnodiging automatisch doorgezet worden naar een ander persoon.
Zo zijn we er zeker van dat alle 30 plaatsen ook echt benut gaan worden. Kom dus niet naar de dienst zonder een bevestiging via de mail!


Natuurlijk blijven wij alle EGB-activiteiten ook uitzenden op ons YouTube-kanaal Kerk met Passie. Zie hiervoor ook de PassiePost en onze social media kanalen. Verder willen wij stimuleren dat je thuis (max 3) gasten uitnodigt om samen de diensten online mee te maken.
 
Tot ziens bij een van onze activiteiten (in de zaal of online)!