Hieraan ziet de wereld dat we discipelen zijn, als we liefde hebben onder elkaar (naar Joh.13:35) 

De nieuwe maatregelen hebben veel los gemaakt in ons land. Er wordt verschillend gedacht over corona, de achterliggende oorzaken en de manier waarop het zou moeten worden bestreden. Dit zien we ook terug in onze gemeente. In deze mail willen we daarop ingaan. Daarnaast hebben we informatie over het gebruik van de kerkzaal, waarin we de mogelijkheden iets willen verruimen ten opzichte van vorige week. 

Samen één in Christus 
Zoals gezegd wordt er ook in de gemeente verschillend gedacht over corona. Deze verdeeldheid kan een negatief effect hebben op het samen gemeente zijn. We zien dat dit ook onze deur niet voorbijgaat. Als oudsten en bestuur bidden we om wijsheid om met alle standpunten goed om te gaan. We willen u vragen om elkaar niet op grond van die verschillende visies te veroordelen, maar laten wij in liefde om elkaar heen blijven staan, welk standpunt u of jij ook hebt. Laat de gezindheid van Christus in ons zijn en blijven en laten wij elkaar blijven liefhebben zoals Christus ons heeft liefgehad. 

Gebruik van de kerkzaal in Pand 9 
We hebben als kerk al maanden geen normale dienst meer. In de zaal kun je feitelijk alleen de opname van de online dienst bijwonen. Door de nieuwe maatregelen is deze optie (het maximumaantal) ook tijdelijk verder teruggedraaid. In principe worden er geen uitnodigingen meer verstuurd via Kerktijd.nl. Wij hebben echter besloten een uitzondering te maken voor mensen voor wie deze dienst van wezenlijk belang is (bijvoorbeeld omdat ze al de hele week alleen zijn). Zij mogen de online dienst WEL bij wonen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast is besloten dat doordeweekse bijeenkomsten waar wij ons geloof kunnen verdiepen, waar we geloof, hoop en liefde kunnen ontvangen om door te gaan en waar we elkaar kunnen bemoedigen WEL mogelijk blijven in Pand 9. Denk hierbij aan de bidstond, huisgroepen of onderwijs. Hiervoor kan alleen onze grote kerkzaal gebruikt worden met maximaal 1 bijeenkomst per dag.  Wil je met je groep hiervan gebruik maken dat kun je dit (graag opnieuw) melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. die de agenda van de kerkzaal beheert. Wij vragen de organisatoren (sleutelbeheerders) zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor wat betreft de naleving van de geldende regels. De vergaderingen voor de diverse (taak)groepen gaan alleen nog maar digitaal door. 

Het bestuur volgt de ontwikkelingen vanuit de politiek en vanuit overkoepelende kerkelijke organen nauwgezet. Alles wat nu binnen de Kerk met Passie besloten is duurt tot 2 maart. Daarna zullen we opnieuw bekijken wat de mogelijkheden zijn.