‘Israël, een zegen voor de mensheid!? Wat merken wij daarvan?’

Op donderdag 11 mei 2023 is er in Zaltbommel een studiebijeenkomst met spreker ds. Kees van Velzen namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Israël, een zegen voor de mensheid!? Wat merken wij daarvan?. De bijeenkomst vindt plaats in Pand 9 , Van Heemstraweg West 9, 5301 PA Zaltbommel. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

"Het is het verlangen van de Almachtige God, de mensheid te zegenen. Ook nadat in het paradijs er zoveel mis ging en de dood zijn intrede deed. Hoe wil God de mensheid zegenen? Daar heeft Hij een bijzonder kanaal voor gekozen en dat kanaal is Israël en het Joodse volk. Deze avond gaan we zien hoe dit plan van God nog altijd de geschiedenis van de mensheid bepaalt en wat onze rol daar bij is"

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”