IMG 7630 min min 2

 

 

 

Op zoek naar ruimte op een makkelijk bereikbare locatie voor jouw activiteit of evenement? Het is mogelijk twee ruimtes (kerkzaal, jeugdruimte) te huren voor niet-commerciële doeleinden, zowel door leden als niet-leden van onze kerk. 

De jeugdruimte leent zich voor kleinschalige bijeenkomsten of bijvoorbeeld een familiebijeenkomst en is geschikt voor max. 25 personen. De kerkzaal is geschikt voor grotere bijeenkomsten/vergaderingen/lezingen en  is geschikt voor max. 250 personen.

Praktische informatie 

   


Kerkzaal

IMG 20190327 200942 IMG 6966 min klein

 

Deze ruimte is geschikt voor grotere bijeenkomsten/vergaderingen/lezingen en  is geschikt voor max. 250 personen.
De ruimte beschikt over zeer professionele techniek faciliteiten (geluidsinstallatie/mengpaneel/licht/dubbele beamers) en een complete keuken.


Jeugdruimte

IMG 20190618 200833 1

 jeugdhonk

 

 

Deze ruimte is geschikt voor kleinschalige bijeenkomsten of bijvoorbeeld een familiebijeenkomst en is geschikt voor max. 25 personen

De ruimte beschikt over een vaste computer + beamer + geluidsinstallatie  en een klein keukenblok

De introductiecursus is een gezellige cursus waarin we leren elkaar kennen en wij je vertellen waar de Evangelische Gemeente Bommelerwaard voor staat. Je leert de visie, achtergrond en organisatie kennen, maar je leer ook direct andere (toekomstige) nieuwe leden van de EGB kennen!

Inhoud

De eerste avond staan voornamelijk de missie en visie van de gemeente centraal. De tweede avond gaat meer over de organisatie van de gemeente. Na afloop van deze 2 avonden weet de deelnemer waar de Evangelische Gemeente Bommelerwaard voor staat en heeft hij/zij andere (toekomstige) leden leren kennen. Aanmelding om deel te worden kan tijdens deze avonden of daarna.

Doelgroep

De avonden zijn bedoeld voor mensen die meer willen weten over de Evangelische Gemeente Bommelerwaard en wellicht deel van de gemeente willen worden. Onze visie over lidmaatschap kun je hier hier vinden.

Praktische info

Waar is het? Lokaal 1, Pand 9
Welke tijden? 20.00 – 21.45 uur; 
Wie leidt de avonden? 1 gespreksleider en 1 oudste
Wat kost het? Deelname is gratis
Aanmelden kan via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SEMDe gemeente is verantwoordelijk voor veiligheid en moet een veilige plaats zijn voor iedereen. Dit is helaas niet vanzelfsprekend. Ook in evangelische gemeenten komt ongewenst gedrag voor. Onder ongewenst gedrag valt misbruik, manipulatie, intimidatie en geweld. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over grenzen gaan, een te nadrukkelijke aanraking of andere ongewenste intimiteit. Als iemand in aanraking komt met ongewenst gedrag, dan moet hij of zij daarover kunnen spreken.De gemeente is verantwoordelijk voor veiligheid en moet een veilige plaats zijn voor iedereen. Dit is helaas niet vanzelfsprekend. Ook in evangelische gemeenten komt ongewenst gedrag voor. Onder ongewenst gedrag valt misbruik, manipulatie, intimidatie en geweld. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over grenzen gaan, een te nadrukkelijke aanraking of andere ongewenste intimiteit. Als iemand in aanraking komt met ongewenst gedrag, dan moet hij of zij daarover kunnen spreken.

De Evangelische Gemeente Bommelerwaard wil een Veilige Kerk zijn voor al haar leden en bezoekers. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met de organisatie SEM (Stichting Evangelisch Meldpunt).  Op dit moment ondersteunen zij ruim 400 kerkelijke gemeenten of chirstelijke organisaties. SGL heeft op dit terrein veel expertise, een klachten commissie en tevens professionele vertrouwenspersonen in dienst die mensen die het meldpunt bellen te woord staan.

In 2019 willen wij de EGB verder informeren en de aanbevelingen van SEM vertalen naar onze eigen situatie. Momenteel wordt dit eerst verder besproken binnen de groep van oudsten en het dagelijks bestuur. In 2019 zal er een commissie Veilige Kerk gevormd worden met een aantal vertegenwoordigers uit de breedte van onze gemeente.

SEM heeft een meldpunt en adviespunt voor melding van grensoverschrijdend gedrag of misbruik door leidinggevenden binnen kerkelijke gemeenten of christelijke organisaties die lid zijn van de SGL. Met een leidinggevende wordt iedereen bedoeld die leiding geeft binnen de EGB en dat zijn naast de oudsten en het dagelijks bestuur ook de huisgroepleiders, jeugdleiders, kinderwerkers en onze pastorale medewerkers. Wij verwachten van deze groep dat zij zich houden aan de gedragscode voor leidinggevenden.

Daarnaast heeft de SEM een netwerk van professionele Vertrouwenspersonen die een klager kunnen bijstaan in geval van een klachtenprocedure.  Een (schriftelijk) ingediende klacht wordt beoordeeld door de Klachtencommissie van de SGL, die bestaat uit professionele leden die iedere klacht zorgvuldig behandelen zoals beschreven in de Klachtenregeling.

  • Meldpunt en adviespunt SEM
  • Voor meldingen van misbruik en manipulatie - Telefoon: 085 488 1440
  • De telefoon wordt beantwoord door een van de Vertrouwenspersonen van de SEM.
  • Bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00.

Is er sprake van grensoverschrijdend gedrag of misbruik in de huiselijke sfeer (huiselijk geweld of kindermishandeling) of tussen gemeenteleden onderling dan valt dit niet onder SGL, maar hiervoor heeft de provincie Gelderland het meldpunt Veilig Thuis.

  • Meldpunt Veilig Thuis Telefoon: 0800-2000 
  • Bereikbaar op werkdagen maar ook 24/7 in geval van spoed
  • Een melder kan ook een buurvrouw of familielid zijn van een (mogelijk) slachtoffer

Als iemand in aanraking komt met ongewenst gedrag, dan moet hij of zij daarover kunnen spreken. Veel kerken, bedrijven, instellingen hebben hiervoor interne vertrouwenspersonen (m/v) aangesteld. Een interne vertrouwenspersoon werkt zelfstandig, is neutraal en gaat vertrouwelijk om met de verkregen informatie. Hij/zij heeft vooral een preventieve taak door aandacht te hebben voor signalen van ongewenst gedrag in kerkelijke relaties en het bespreekbaar maken hiervan.

Als EGB hebben wij momenteel nog geen interne vertrouwenspersoon, maar dit willen wij wel gaan instellen.

 

Afgelopen woensdag was de eerste studieavond Groeien in Vrijheid in de Evangelische Gemeente Bommelerwaard. Uit de rondvraag nadien mogen we concluderen dat het een goede en leerzame avond is geweest.
Omdat deze avond in de herfstvakantie viel zijn er mogelijk mensen die de eerste avond niet konden. Daarom hebben we een herhaling ingepland op a.s. maandag avond 20.00 in het jeugdhonk. Van harte welkom! 
Klik hier voor meer informatie over deze onderwijsavonden.

actie4kids folder 2017 600x850

Doet u/ doe jij ook dit jaar weer mee? Dat zou geweldig zijn! 

Want met elkaar kunnen we 50.000 kinderen blij maken met een mooi versierde schoenendoos vol met schoolspullen, speelgoed enz.
Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en naar kinderen van vluchtelingen in Europa.
De schoenendozen kunnen t/m 10 november worden ingeleverd bij Tini Hazenoot, Kievitstraat 13 in Bruchem. (tel.0418 515673)
of bij Atie Koevoet, Rembrandtstraat 94 in Zaltbommel. (tel. 06 27250724)
Heb je nog geen informatiefolder gekregen bij de ingang van de kerk en wil je wel graag meedoen? Op de "ballustrade" in de kerkzaal liggen folders om mee te nemen.

Meer informatie