De introductiecursus is een gezellige cursus waarin we leren elkaar kennen en wij je vertellen waar de Evangelische Gemeente Bommelerwaard voor staat. Je leert de visie, achtergrond en organisatie kennen, maar je leer ook direct andere (toekomstige) nieuwe leden van de EGB kennen!

Inhoud

De eerste avond staan voornamelijk de missie en visie van de gemeente centraal. De tweede avond gaat meer over de organisatie van de gemeente. Na afloop van deze 2 avonden weet de deelnemer waar de Evangelische Gemeente Bommelerwaard voor staat en heeft hij/zij andere (toekomstige) leden leren kennen. Aanmelding om deel te worden kan tijdens deze avonden of daarna.

Doelgroep

De avonden zijn bedoeld voor mensen die meer willen weten over de Evangelische Gemeente Bommelerwaard en wellicht deel van de gemeente willen worden. Onze visie over lidmaatschap kun je hier hier vinden.

Praktische info

Waar is het? Lokaal 1, Pand 9
Welke tijden? 20.00 – 21.45 uur; 
Wie leidt de avonden? 1 gespreksleider en 1 oudste
Wat kost het? Deelname is gratis
Aanmelden kan via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen woensdag was de eerste studieavond Groeien in Vrijheid in de Evangelische Gemeente Bommelerwaard. Uit de rondvraag nadien mogen we concluderen dat het een goede en leerzame avond is geweest.
Omdat deze avond in de herfstvakantie viel zijn er mogelijk mensen die de eerste avond niet konden. Daarom hebben we een herhaling ingepland op a.s. maandag avond 20.00 in het jeugdhonk. Van harte welkom! 
Klik hier voor meer informatie over deze onderwijsavonden.

actie4kids folder 2017 600x850

Doet u/ doe jij ook dit jaar weer mee? Dat zou geweldig zijn! 

Want met elkaar kunnen we 50.000 kinderen blij maken met een mooi versierde schoenendoos vol met schoolspullen, speelgoed enz.
Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en naar kinderen van vluchtelingen in Europa.
De schoenendozen kunnen t/m 10 november worden ingeleverd bij Tini Hazenoot, Kievitstraat 13 in Bruchem. (tel.0418 515673)
of bij Atie Koevoet, Rembrandtstraat 94 in Zaltbommel. (tel. 06 27250724)
Heb je nog geen informatiefolder gekregen bij de ingang van de kerk en wil je wel graag meedoen? Op de "ballustrade" in de kerkzaal liggen folders om mee te nemen.

Meer informatie

Aanstelling nieuwe oudste 
Tijdens de komende gemeenteavond DV woensdag 22 maart 2017 zal de verkiezing plaatsvinden van een nieuwe oudste. Bij dezen een toelichting over de gebruikelijke procedure rondom het aanstellen van een nieuwe oudste.

 

 

Onderwijsblok 2

Seizoen: 2016-2017

Door: Tony Boer en Leo Lock

 

START

woensdag 11 januari

20.00 tot 21.45 uur, geen kosten

Daarna om de veertien dagen op:

25 januari, 8 februari, 22 februari en 8 maart

 

THEMA

GOD’S GEMEENTE: NATUURLIJK !?

AVOND 1 – door Leo Lock

Vijf Bijbelse illustratie

van de gemeente

Fundament en gebouw, Herder en kudde, Hogepriester en priester,

Hoofd en lichaam, Bruid en bruidegom.