Wil je de PassiePost elke week blijven ontvangen! Dat kan! En daar hoef je helemaal niets voor te doen. En zeker niets voor te betalen. Want niet alleen op 1 april 2022, maar elke vrijdag zorgen wij ervoor dat je via onze mooie nieuwsbrief betrokken blijft bij de Kerk met Passie.

Liefs, het communicatieteam

Bas Wolse

Hanna Boer

Mirelle Dekker

Klaas Jan Dijkema

Aan Mijn lieve kinderen,

Wat ben Ik blij en dankbaar dat Ik jou vanavond weer mag ontmoeten in Mijn eigen huis. En zoals je al zoveel zondagen gehoord hebt, wil ik ook nu weer tegen je zeggen; Genade zij met je en Mijn vrede geef Ik jou!

WhatsApp Image 2021 12 27 at 13.44.02

Wie vast en bidt er mee op zondag 2 januari?
Naar aanleiding van de preek over vasten van Goksal en de 2e helft van onze brief over “de mogelijkheden in een lockdown” willen wij jullie uitnodigen om op zondag 2 januari mee te doen aan een dag van bidden en vasten. Wat het vasten betreft moedigen we jullie aan om een dag niet te eten. Maar beslis zelf of je dat geheel of gedeeltelijk wilt doen. Wellicht ook een mooie aanleiding om over gebed en vasten na te denken, met elkaar en ook met puber/tieners in gezinnen. Ook nodigen we jullie uit vanaf 19.00 uur in Pand 9 om de vastentijd af te sluiten.

Van 19.00 – 21.00 uur is Pand 9 open met zeven gebedsruimten
Vanaf 19.00 uur zullen op die zondag alle ruimten in ons gebouw openstaan voor mini gebedsgroepjes per ruimte. Je kunt op elk moment in en uit wandelen. Ga een beschikbare gebedsruimte binnen. Sluit je aan bij de gebeden op dat moment. Er hoeft niet gesproken te worden. Bid zelf wanneer je dat wilt.

We roepen op tot gebed:

  • voor de overheid: om Goddelijk inzicht en wijsheid voor het komende jaar
  • voor de Bommelerwaard: dat nog velen de kracht van het evangelie zullen leren kennen
  • voor de kerk: om samen in eenheid op te trekken en zo het zout en het licht op de berg voor de wereld te zijn
  • voor personen, waarvoor je om wat voor reden dan ook een voorbidder wilt zijn       

Stilteruimte in de kerkzaal
Je kunt ook terecht in de kerkzaal die als stilteruimte zal dienen. Er is de mogelijkheid voor stil gebed, meditatie en/of het aansteken van een kaars. Ook is daar de gelegenheid om het avondmaal te vieren, alleen of samen met iemand anders, bij één van de statafels.

Praktisch
Kleed je warm want we zullen alle ruimten royaal ventileren. Omdat we iedereen de gelegenheid willen geven om zonder aarzeling te kunnen komen, vragen we om elkaar te respecteren waar het om de 1,5 meter afstand gaat. Ook wanneer je daar persoonlijk misschien anders over denkt.


Hartelijke groet,

de oudsten

CHRISTELIJKE VROUWENDAG ALTENA met schrijfster en spreekster MARIANNE GRANDIA

0001Na twee jaar zijn we blij en dankbaar de 6e Christelijke Vrouwendag Altena te mogen organiseren.
Het thema is “Lichtend licht?!” We zijn verheugd deze dag schrijfster en spreekster Marianne Grandia in ons midden te hebben die, op haar eigen ludieke wijze, ons meeneemt in het thema. Hoe je zelf ook weleens duisternis kunt ervaren. Hoe zit dat met jou, ben je aangesloten op de lichtbron? Wat betekent dit in de praktijk, hoe blijf je op Hem aangesloten? Naast de ontmoeting met elkaar is er o.a. samenzang o.l.v. een samengestelde muziekgroep en zijn er diverse stands. Bijzonder op deze dag is een expositie van de quilt club “Blokje rond”.

Datum: Zaterdag 6 november 2021. Locatie: V.E.G. De Koningshof, Burg. Van der Schansstraat 50, Andel. Tijd: 10.00 uur - 15.30 uur. Kosten: € 19,50 incl. koffie/thee en lunch.

Marianne Grandia werd geboren in 1965 te Alphen aan de Rijn. Inmiddels woont zij, na veel omzwervingen door Nederland, samen met haar man in Leerdam. Hun kinderen zijn al uitgevlogen. Het schrijven heeft haar altijd in het bloed gezeten. Waar vroeger het merendeel van de klas zuchtte en steunde als er een opstel geschreven moest worden, vond Marianne dat de leukste opdracht. Zij schreef dagboeken vol, pennen leeg, maar had nooit gedacht dat er een aantal boeken van eigen hand in haar boekenkast zou staan.

Na het behalen van het middelbareschooldiploma wilde Marianne graag verpleegkundige worden, maar zij bleek te jong voor de opleiding, dus ging zij op zoek naar een baan. Na een jaar in een winkel te hebben gewerkt, vond zij een baan op kantoor. Receptioniste/telefoniste, administratief medewerker, secretaresse, managementassistente, allemaal functies die zij bijna dertig jaar met plezier heeft ingevuld. Eind jaren negentig begon zij in haar vrije uurtjes met het schrijven van artikelen en columns voor het Altena Nieuws, voor Eva, het christelijk lifestylemagazine voor vrouwen, en met het vertalen van boeken vanuit het Engels. In een moeilijke periode in haar leven leerde zij voor het eerst Gods genade kennen en ontvangen. Het verlangen groeide om Gods liefde en genade door te geven aan vrouwen die net als zij worstelden met alle dingen waar zij mee had geworsteld. In 2009 zei Marianne haar kantoorbaan op en begon in november van dat jaar aan de cursus pastorale hulpverlening en heeft zij Stichting Selah opgericht. Steeds groter werd het verlangen om ook via een boek iets door te mogen geven. Behalve romans heeft Marianne ook een paar non-fictie boeken geschreven. Op de website van PUUR! zijn er soms blogs van haar hand te vinden.

Wil je graag bij deze vrouwendag zijn, meld je dan aan via de website www.vrouwendag-altena.nl (Max. 60 personen) Vol=vol!

Subcategorieën