‘Hij heeft mij gezonden om een blijde boodschap te brengen aan ootmoedigen, om te verbinden gebrokenen van hart, om voor gevangenen vrijlating uit te roepen en voor gebondenen opening der gevangenis.’ Jesaja 61:1


De Evangelische Gemeente Bommelerwaard heeft een aantal pastoraal medewerkers tot haar beschikking. Zij zijn er om mensen te begeleiden die kampen met verwonding, eenzaamheid of de gevolgen van hun eigen gedrag. Wanneer zaken te complex zijn voor de medewerkers, verwijzen zij door naar seculiere instellingen. In dat laatste geval kunnen de pastoraal medewerkers door middel van gebed blijven ondersteunen.

Bent u op zoek naar pastoraat? Dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met Frans en Miebeth de Jong.

Diaconie is de dienst aan mensen, door christenen, verricht uit liefde voor God. De diaconie binnen de Evangelische Gemeente Bommelerwaard richt zich in de eerste plaats op noden van bezoekers en leden. In veel gevallen gaat het om financiële steun, maar diaconie is er ook voor praktische hulp. In het laatste geval, werkt diaconie nauw samen met de werkgroep ‘dienstbaarheid’. 


Voorbeelden van diaconale taken zijn:


  • begeleiding bieden bij het zoeken naar de juiste hulpinstanties;
  • 
hulp bieden bij het op orde krijgen van financiën;

  • schenken van goederen of een geldbedrag.

Nadat u bent ingelogd op deze website, kunt u onder ‘Informatie en Beleid’ meer lezen over de werkwijze van de diaconie.

‘Roep Mij te hulp in tijden van nood. Ik zal je redden en je zult Mij eren.’ Psalm 50:15

‘Gemeente zijn’ betekent voor de Evangelische Gemeente Bommelerwaard ook dat we er voor elkaar willen zijn door gebed. Soms zijn er acute noodsituaties waarvoor we graag in korte tijd zoveel mogelijk biddende mensen willen mobiliseren. Hiervoor hebben we een gebedsfront. Wanneer een gebedspunt gemeld wordt bij het gebedsfront, dan wordt deze via e-mail verspreid naar trouwe bidders die snel in actie komen door in gebed te gaan. De bidders gaan vertrouwelijk met de gebedspunten om.

Wilt u uw nood melden bij het gebedsfront? Dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of telefonisch contact opnemen met Miebeth de Jong (06-14640555).