‘Hij heeft mij gezonden om een blijde boodschap te brengen aan ootmoedigen, om te verbinden gebrokenen van hart, om voor gevangenen vrijlating uit te roepen en voor gebondenen opening der gevangenis.’ Jesaja 61:1


De Evangelische Gemeente Bommelerwaard heeft een aantal pastoraal medewerkers tot haar beschikking. Zij zijn er om mensen te begeleiden die kampen met verwonding, eenzaamheid of de gevolgen van hun eigen gedrag. Wanneer zaken te complex zijn voor de medewerkers, verwijzen zij door naar seculiere instellingen. In dat laatste geval kunnen de pastoraal medewerkers door middel van gebed blijven ondersteunen.

Bent u op zoek naar pastoraat? Dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen.

DIACONIE

Het kan zo maar gebeuren of het zat er enige tijd aan te komen, maar je komt er praktisch gezien  niet meer uit om dingen in je leven op orde te houden of voor elkaar te krijgen.

Als het moeilijk is om hulp van familie te vragen of die is er gewoon niet.

Als je vast loopt met de financiële balans door welke oorzaak ook.

Binnen De EGB kennen we het pastoraat, waar mensen elkaar tot steun kunnen zijn met de Bijbel geopend op tafel. Soms kan er ook sprake zijn van financiële storm of zwaar weer. Ook in deze situatie geldt ‘heb u naaste lief als uzelf’ en willen we als De EGB er zijn voor onze naaste. Pastoraat en de Diaconie werken gescheiden. Het is wel mogelijk naar elkaar door te verwijzen. Uitgangspunt is geen informatie over en weer verstrekken i.v.m. privacy. Pastoraat is gekoppeld aan de Oudstenraad.  De Diaconie is gekoppeld aan het Dagelijks Bestuur.

Diaconie in De EGB wordt geïnspireerd vanuit het Evangelie van Jezus Christus met de Bijbel als grondslag.  Als Diaconie willen we dienstbaar zijn in de eerste plaats naar God en ook aan elkaar.  Omzien naar elkaar is een taak van de hele gemeente. Uw ogen, oren en helpende handen zijn nodig, samen met het Diaconale Team,  als leden van de gemeente van Jezus Christus, voor  de nood om ons heen. (Matth. 7:12). De Diaconie richt zich op de bezoekers, al dan niet leden, van De EGB.  Verzoeken van organisaties en goede doelen aan de Diaconie worden niet ingewilligd.

Emmy Jaarsveld en Jane Schalk geven de Diaconie in onze gemeente vorm.

‘Roep Mij te hulp in tijden van nood. Ik zal je redden en je zult Mij eren.’ Psalm 50:15

‘Gemeente zijn’ betekent voor de Evangelische Gemeente Bommelerwaard ook dat we er voor elkaar willen zijn door gebed. Soms zijn er acute noodsituaties waarvoor we graag in korte tijd zoveel mogelijk biddende mensen willen mobiliseren. Hiervoor hebben we een gebedsfront. Wanneer een gebedspunt gemeld wordt bij het gebedsfront, dan wordt deze via e-mail verspreid naar trouwe bidders die snel in actie komen door in gebed te gaan. De bidders gaan vertrouwelijk met de gebedspunten om.

Wilt u uw nood melden bij het gebedsfront? Dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.