Van 17 tot en met 27 juli gaat een groep jeugd en leiding via onze gemeente op werkvakantie naar Hongarije.

De groep gaat naar een project van Stichting Hulp Oost Europa (HOE).

 

De jongste nieuwsbrief voor de werkvakantie is hier te vinden.

 

HOE is een diaconale organisatie die samenwerkt met plaatselijke kerkelijke gemeenten of christelijke organisaties in Oost-Europa om hen te helpen met gemeenteopbouw en missionaire, evangelisatorische, diaconale en onderwijskundige toerusting. Zie voor meer informatie de website

Het project

De stad Nyíregyháza ligt in het noordoosten van Hongarije, in het armste gedeelte van dit land. In Nyíregyháza staat een tehuis waarin 90 lichamelijk en verstandelijk gehandicapte meisjes en vrouwen worden verzorgd. Het tehuis is verouderd en er wordt veel aan gedaan om het complex geschikt te maken om te voldoen aan de regels van de Europese Unie. Het personeel wordt vanuit de overheid betaald, maar helaas is er geen geld voor renovatie en aanpassingen.

In dit tehuis willen onze jongeren aan de slag gaan in juli.

De technisch medewerker in het tehuis is een Nederlander. Hij heeft veel ervaring met jeugdgroepen en weet wat er op klusgebied moet gebeuren.
Naast het klussen kunnen ook activiteiten worden ondernomen met de mensen in het tehuis. Meedraaien in de verzorging is ook een mogelijkheid. 

 

Deelname aan de reis

In eerste instantie is het project gestart met de jeugd van de Evangelische Gemeente Bommelerwaard. Later ontstond het idee dat het mooi zou zijn om het project interkerkelijk op te pakken. De jeugd van verschillende kerken in Zaltbommel krijgt daarmee de kans om samen op reis te gaan en iets te betekenen voor de lichamelijk en verstandelijk gehandicapte meisjes en vrouwen in het tehuis in Nyíregyháza. Daarom zijn de jeugdleiders van PKN het Anker en Gereformeerde kerk vrijgemaakt De Ontmoeting benaderd. Tot nu toe hebben de volgende 10 deelnemers zich aangemeld:

Henok Abadi                           Judith den Hertog

Julieth Bok                              Tanja Klooster

Maxime van Dongen               Dike Muilwijk

Suzanne Harks                       Renalyn van de Wal   

Pieter Hazenoot                      Beathe van Wijnen

Leiding

Leon van Maaren

Martijn Reijenga

 

Kom in actie!

Natuurlijk worden er ook acties gehouden om dit project te kunnen bekostigen. Er is al een succesvolle pizza-actie geweest en er zijn honderden tosti's gebakken. Op 7 mei vond een geweldige talentenveiling plaats. 

Kijk ook op Facebook voor al het laatste nieuws!