Ik ben IT consultant. En daarvoor werk ik met klanten aan korte en langere projecten. En die afwisseling maakt mijn werk ook leuk en dynamisch. Je komt bij veel verschillende bedrijven en organisaties. Die allemaal een uitdaging hebben in hun werkproces.

Dat ik van zingen houd, zal niemand verbazen. Van klassiek tot worship, van Psalmen tot Sela, ik vind het geweldig om zingend onze God te verhogen. Maar ook mijn eigen gevoelens van dankbaarheid, verdriet, geloof of juist moeite met geloof, zijn zingend goed onder woorden te brengen. Als je zelf de woorden even niet vinden kunt, hoe fijn is het dan als een ander dat al voor jou heeft gedaan?

De zomervakantie is inmiddels in volle gang. Een periode van uitrusten, genieten van gezin, familie, een andere omgeving en soms ook een periode van bezinning. Hoe is het afgelopen half jaar verlopen? Wat zou beter of anders kunnen?

Als christenen staan we voor de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en de invloed ervan op ons dagelijks leven. AI kan ons helpen bij moeilijke problemen en efficiëntie verbeteren, maar het roept ook vragen op over wie we zijn als mensen en hoe we ons tot de schepping verhouden.

De Bijbel vertelt ons dat we gemaakt zijn naar het beeld van God. We zijn bijzonder, met gevoelens en verstand dat ons anders maakt dan andere schepsels. AI kan ons helpen met kennis en beslissingen nemen, maar het mist de essentiële dingen die ons menselijk maken.

Marloes heeft dit jaar de basisschool afgerond en mag nu naar het voortgezet onderwijs.  Marloes is een slimme meid en mag na de vakantie daarom zelfs naar het VWO. Marloes is niet alleen intelligent, maar ook nog eens een denker. Iemand die bewust bezig is met wat er zich in deze wereld allemaal afspeelt. “Hoi paps en mams, waarom gaan volwassen mensen excuses maken over het slavernij verleden van ons land en onze voorouders? We doen nu toch precies hetzelfde? We consumeren nu al zoveel waardoor  kinderen en mensen in andere landen worden uitgebuit om onze levensstijl in stand te houden? En hoe komt het dat er een grote klimaatcrisis dreigt? Hebben jullie, opa en oma zo’n aanslag op de aarde gedaan, dat we nu in de problemen komen? Waarom wordt er nog zo weinig aan gedaan en leven we gewoon door alsof er niets aan de hand is? Op de zondagschool heb ik  geleerd dat God de aarde aan de mensen heeft toevertrouwd om ervoor te zorgen. Waarom hebben jullie zo weinig gedaan met deze opdracht?”

Vandaag hebben we een kinderfeestje van één van onze kinderen. Er zijn vier genodigden en de jarige. Oh… maar vijf kinderen, hoor ik je denken. Dat dacht ik namelijk zelf ook. Maar een drukte dat die gasten produceren. Vijf kinderen tussen de 10 en 12 jaar maken meer herrie dan een kamer vol mensen. En dat de HELE tijd!

Sinds we geen kat meer hebben, winnen de vogels meer en meer terrein in onze tuin. Ik geniet ervan: van groene specht tot winterkoninkje, van mees tot musje en van putter tot vink: alles komt voorbij. Juist nu, in het voorjaar, hoeven ze niet meer bang te zijn voor onze nestenjager. En dus zitten er heel wat jonge vogels in de buurt.