Heeft u ook al de kieswijzer ingevuld……..? Klopt het een beetje bij je politieke voorkeur? Ga je ook stemmen op de partij waar je vooraf van plan was om op te stemmen? Er wordt op dit moment met miljarden gesmeten om stemmen te winnen, het kan niet op. Er wordt weer van alles geroepen, de partijen  beloven veel, heel veel, en de standpunten verschillen onderling enorm. Meer dan ooit.

Dit jaar denk ik toch maar  weer te gaan stemmen op de partij waar ik altijd op stem. Wat is Nederland toch  een heel bijzonder land. Als je denkt een  aardig idee te hebben, kan het zomaar zijn dat je met wat stemmen in de 2e kamer terecht komt. Wat zijn we toch versnippert. Zelfs de christelijke politieke partijen. Al mijmerend vroeg ik me af of we met zo’n versnippert politiek landschap nog wel een vuist kunnen maken in Den Haag. Wat is uberhaupt de meerwaarde van christelijke politiek? Wat heeft dat ons uiteindelijk opgeleverd?

Nederland: Het eerste land in de wereld met een abortus wetgeving, het eerste land in de wereld met een euthanasie wetgeving. Het enige land waar politici van minimaal vijf verschillende partijen  meevaren in de Canalpride. Het eerste land…….

Nee, wat mij betreft mag Kees van der Staaij bij de VVD , of Gert Jan Segers bij Groen Links, Sybrand Buma bij D66? Misschien hebben ze dan meer invloed  op het beleid dan nu het geval is.

Over politiek gesproken, de grootste revolutionair in de geschiedenis was Jezus. Zijn invloed is wereld wijd, bemoeide zich helemaal niet met politiek, diende een ander koninkrijk.

Peter

Lees hier de vorige columns.