Astrid, bedankt voor je column “luisteren, column van een vrouw”. Nu hetzelfde onderwerp, maar dan van een man.

Ik heb het voorrecht om al  25 jaar elke winter, (tijdens het seizoen als we Primula’s handmatig bestuiven), samen met heel veel vrouwen de koffiepauzes te delen. Het varieerde de afgelopen jaren van pakweg 6 tot wel 25 vrouwen. Over luisteren gesproken. Het valt niet mee om uberhaupt te luisteren of een gesprek te volgen met zoveel vrouwen in de kantine. Er is door de jaren heen heel wat gesprekstof langs gekomen. Neem nu alleen al overgewicht  en afvallen, een onderwerp dat elk jaar na de jaarwisseling  terug komt: Weight Watchers, brood dieet, Sonja Bakker, oer dieet, Slimfast, Dr Frank dieet, zevendedagadventisten dieet…. En dan hebben we het alleen nog maar over eten en afvallen.

Waar ook over gesproken wordt is lekker eten. Bastogne taart, chocolade mouse, diverse variaties appeltaart, de vele vormen en smaken van kruimeltaart, kruidkoek en cake enzovoort. Tot nu toe zijn al die baksels tijdens de koffiepauzes getoetst, getest en helemaal opgegeten.

Mag ik na al die jaren luisteren (en proeven) nu ook iets zeggen? Lieve collega’s laten we die overheerlijke baksels nu eens delen via Facebook, Whats App en Instagram in plaats van in de kantine, dan gaat het afvallen echt lukken.

Peter

Lees hier de vorige columns.