Ziek thuiszitten is helemaal niks voor mij. Het liefst ga ik gewoon lekker door. Zowel voor de gemeente, mijn gezin als voor het werk. Verder lekker sporten samen met m’n maatjes. Maar nu zit ik even ziek thuis en kan en mag ik vrij weinig. En dat is irritant! Mijn vrouw is druk met van alles en nog wat: het gezin, huishouden, werk. En ik lig op de bank en voel me machteloos. En daar wordt ik dan weer sacherijnig van, wat de sfeer uiteraard niet ten goede komt. Gelukkig heeft ze erg veel geduld met me.

people 2569234 1920

 

Wat erg fijn is, is dat je je gedragen voelt door de gemeente. En dan niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrouw. Er wordt aangeboden om voor ons te koken. (Wat kan men toch lekker kokkerellen!) Of er komt iemand langs om gewoon even lekker met je te kletsen. En dat is het mooie van gemeente-zijn.

Een vriend van mij is onlangs met zijn gezin verhuisd naar Duitsland. Moederziel alleen in een stad met meer dan een miljoen inwoners, zou je denken. Maar ze sloten zich aan bij een kerk daar en gelijk kenden ze 200 mensen in die stad. Ze worden uitgenodigd om te komen eten, er wordt geholpen met de stad leren kennen. Ze staan er niet alleen voor.

 

En dat is voor mij één van de mooie kanten van Christen-zijn. Waar je ook komt ter wereld, we zijn familie! En zorgen we voor elkaar!

Groet,

Gerrit